Алонсо се враћа у Формулу 1

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо враћа се следеће сезоне у Формулу 1! Челници најбржег циркуса на свету потврдили су повратак Шпанца који ће возити за Рено.

Шпанац се вратиће се након двогодишње паузе из Формуле 1, у којој је титулу освајао 2005. и 2006. године.

Он је током своје каријере у два наврата возио за француски тим, а такође је бранио боје Минардија, Мекларена и Ферарија.

У Ф1, Алонсо је на 314 трка остварио 32 победе, а још 65 пута се нашао на победничком постољу. Укупно 22 пута се нашао на пол позицији, а освојио је 1.899 бодова.

Током паузе возио је у Светском шампионату издржљивости, у којем је са Тојотом био најбољи, а заједно са Себастијаном Буемијем и Казукијем Накађимом тријумфовао је два пута на 24 часа Ле Мана у претходне две године, први пут док је паралелно возио у Формули 1.

До краја сезоне учествоваће на легендарној трци Индијанаполис 500 у августу са Меклареном. Алонсо ће на тој трци покушати да постане тек други возач који ће тријумфовати на три највеће трке у ауто-мото спорту, међу које још спадају и Велика награда Монака и 24 часа Ле Мана. Једини возач којем је то пошло за руком је легендарни Британац Грејем Хил.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво