Борковић ће возити ТЦР Источне Ервопе

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић одлучио је, у складу са целокупном ситуацијом коју је наметнуо коронавирус, да ће се ове сезоне такмичити у ТЦР Источно европском шампионату.

Српски ас ће возити Хјундаи и30Н ТЦР са МИРА рејсинг тимом, а као и претходних сезона за титулу ће се борити под бројем 62.

Према најави организатора први тркачки викенд ТЦР Источна Европа би требало да се одржи у Хрватској 25. и 26. јула, на стази Гробник. У оквиру шампионата планирано је укупно осам трка током четири тркачка викенда.

„У оваквим околностима избор шампионата је између осталог највише био условљен близином куће и реалним могућностима да се стигне до стазе без додатних компикација. Ово је ситуација у којој се нико од нас до сада није нашао и било је потребно време да схватимо шта нам се дешава и да животе прилагодимо новим околностима. Мени је најважније да ова година прође без такмичарске паузе, а опет да не угрозим здравље ни себе ни својих ближњих", рекао је Борковић.

Након освојених титула и успешних сезона у ТЦР Интернатионал, ТЦР Европи, FIA WTCC и ETCC шампионатима, Борковић је желео да на овај начин подржи и регионално такмичење у оквиру ТЦР серије, као и све његове учеснике. Поред тркачког викенда на Гробнику, организатори су у календару оставили и Словакиаринг (21-23.8.), Брно (4-6.9.), а завршница је планирана на Хунгарорингу (17-18.10.).

„Искрено се надам да се овај календар неће мењати и да ћемо успети да извозимо ових осам трка на међународној сцени. Недостаје ми стаза и такмичарски адреналин. Радујем се поновној сарадњи са Норбертом Михелисом, чије инжењере и механичаре добро познајем јер смо 2015. године заједно освојили FIA ETCC европску титулу. Апсолутно сам спреман за нове изазове", додао је Борковић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво