Возачи формуле и њихови тимови против расизма

После одлагања, много имена и проблема изазванох пандемијом коронавируса трком за Велику награду Аустрије стартовала је нова сезона Формуле 1. Пред сам старт трке возачи и њихови тимови су симболично обележили клекнувши у знак подршке брби за расну једнакост.

Удружење возача je пред јучерашњу трку за пол позиције саопштило да "свих 20 возача стоје уједињени са тимовима против расизма и предрасуда, истовремено прихватајући начела различитости, једнакости и инклузије и подржавајући опредељење Формуле 1 у томе".

Слике са старта данашње трке су одмах обишле свет али су се у медијима и на друптвеним мрежама појавили и коментарт да нису сви ученици клекли иако су сви носији мајице са слоганима подршке.

Упркос злонамерним коментарима, такво понашање возача и њихових тимова потврђује наводе њиховог удружења да прихватају начела различитости.

Попут многих других возача, то је својим објавом на друштвеним мрежама потврдио и Шарл Леклер, возач Ферарија који је данас био другопласиран на трци.

"Верујем да је наше свакодневно понашање важније од формалног геста који би се у појединим земљама могао схватити као контроверзан. Нећу спустити колено на земљу, али то никако не значи да сам мање од осталих посвећен борби против расизма", наисао је Леклер, возач Ферарија, на свом твитер налогу.

У данашњој трци за Белику награду Аустрије први је био Валтери Ботас возач Мерцедеса, други је био Шарл Леклер из тима Ферарија, а треће место је освојио возач Мекларена Ландо Норис.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво