Стартовао рели Златибор са 29 посада из Србије и Бугарске

Церемонијалним стартом, на Златибору је почео Рели Златибор, први који се одржава у Европи од избијања пандемије корона вируса у оквиру Националног шампионата, а на коме учествује 29 посада из Србије и Бугарске. Рели се одржава у организацији У3 Релy тима из Ужица, актуелних шампиона Србије, а бодује се за Национални рели шампионат Србије и Међународно зонско рели првенство Србије.

"Велико интересовање је владало за овај рели у региону, али су све посаде имале своја рестриктивна правила за долазак у Србију и многи су отказали учешће, па је на релију 29 посада из Србије и Бугарске. Ужички тим брани титулу шампиона Србије и очекујемо борбу јер је стаза захтевна, али атрактивна за гледаоце", каже Александар Дучић из ужичког тима који је организатор релија .

Шампион Бугарске у релију 2019. године Мирослав Ангелов, који вози нови аутомобил Шкода Фабија М5 Еволуциа, рекао је да они у Бугарској немају овакве брзинске испите који су веома слични европском, али и светском рели шампионату.

"Овај рели је веома захтеван са брзинцима који су веома захтевни и за возача и сувозача и зато очекујем да унапредим своје знање на овом релију, јер у Бугарској немају прилику да возе овакве брзинске испите и зато се радује што је на Златибору и у Србији", рекао је Ангелов на конференцији за медије пре старта релија.

Сви учесници релија сутра ће возити два брзинца.

"Први брзинац је нови и до сада се никада није возио,то је брзинац Сушица. Први део је технички брзинац са јако пуно укосница и спорих кривина. Други брзинац је Голово или Гондола и он је класичан брзинац у коме се последњих три и по клиометра на Тић пољу вози пуном брзином на лимиту. Рели је тежак и мора да буде тежак, јер ако није тежак, онда није рели", истиче Владимир Зарић из ужичког тима.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво