Отказана трка Формуле 1 у Француској, старт у Аустрији?

Велика награда Француске у Формули 1, која је била заказана за 28. јун, званично је отказана, па би нова сезона требало да почне 5. јула у Аустрији.

Трка у Француској укупно је 10. из овогодишњег календара која је морала да буде отказана или одложена. Регуларност сезоне је доведена у питање. Мора бити одвожено најмање осам трка.

Отказивање трке у Француској дошло је након одлуке Владе да се сви већи догађаји у тој земљи суспендују најмање до половине јула. Формула 1 планира да сезону, која је померена због пандемије коронавируса, почне тркама у Аустрији.

Сезона ће почети 5. јула, како је саопштено, а циљ је да се одржи 15 до 18 трка, са финалом у децембру у Абу Дабију. Одлуку о почетку сезоне 5. јула са трком у Аустрији, Формула 1 донела је након што је отказан планирани почетак сезоне трком у Француској 28. јуна.

Извршни директор Формуле 1 Рос Брон раније је изјавио да би сезона могла да почне у јулу, али без присуства публике. Он је истакао да је један од највећих проблема путовање и додао да би први пут у историји нека трка Формуле 1 могла бити вожена без гледалаца.

Возач Ферарија, Немац Себастијан Фетел, радије би сачекао да се ситуација смири и да се трке возе пред публиком.

Ипак, ове године, уколико се буде возило, највероватније ото ће бити пред празним трибинама.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво