Челници Формуле 1 се опаметили, отказана Велика награда Аустралије

Почетак нове сезоне у Формули 1 ипак ће каснити јер је Велика награда Аустралије, прва трка у календару, одложена због пандемије коронавируса. Међународна аутомобилска федерација (ФИА) објавила је да је трка у Мелбурну одложена због опасности од ширења заразе.

Челници најбржег каравана на свету коначно су се опаметили и одлучили се на овакав корак, после неколико дана неизвесности.

Попут сцена у Титанику виђена је права драма у четвртак, због начина на који су се односили према возачима и тимовима.

Представници Мекларена објавили су да се неће такмичити, после чега је реаговао и актуелни шампион и један од најбољих возача свих времена – Луис Хамилтон.

"Нажалост, ово је исправна одлука," написао је Хамилтон на друштвеним мрежама.

"То нико не жели, сви желимо да уђемо у своје болиде и тркамо се, али морамо да будемо реални и морамо здравље и сигурност да ставимо на прво место. Реалност је таква, ово је озбиљно са много људи који свакодневно умиру. Много је болесних и сви би требало да предузмемо мере опраза како би што већи број људи био сигуран."

Неке његове колеге из других тимова су већ напустиле Аустралије и одбијале да се такмиче, после чега је било јасно да мора доћи до одлагања.

"Мораћемо да причекамо још мало да се вратимо у болид. Стварно сам се радовао повратку за волан, али ово је најбоља одлука. Здравље свих је приоритет. Будите сигурни сви," поручио је Леклер из Ферарија. 

Серија спортских такмичења већ је отказана због опасности од ширења коронавируса, од фудбласких лига широм Европе и света, до готово свих елитних кошаркашких такмичења, као и мноштво трка Мото ГП шампионата.

"Делимо разочарање љубитеља спорта што ова трка не може да се одржи како је планирано. Међутим, физичко и ментално здравље и добробит чланова нашег тима и шире заједнице Ф1 наш су апсолутни приоритет. С обзиром на 'вишу силу' и с обзиром на пандемију коронавируса, више не осећамо да нашим запосленима може да се гарантује сигурност ако наставимо да учествујемо у догађају," саопштио је Мерцедес.

Сезона у Формули 1 би требало да почне следећег викенда у Бахреину без присуства публике.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво