Читај ми!

У сусрет новој сезони Формуле 1 – чији је болид најлепши

Нова тркачка сезона Формуле 1 почиње 15. марта Великом наградом Аустралије у Мелбурну. Док организатори разматрају које ће трке морати да откажу због коронавируса, тимови су представили нове болида за предстојеће изазове. Чији је најлепши?

Мерцедес

Суверени владар стаза током претходне деценије, шестоструки узастопни шампион надметања конструктора Мерцедес није мењао препознатљив дизајн и сребрну боју болида са примесама плаве, а Луис Хамилтон и Валтери Ботас без сумње прижељкују да је и поузданост болида остала на нивоу који конкуренти већ дуго не могу да достигну.

Ферари

Италијанска екипа која је синоним за Формулу 1 и брзе спортске аутомобиле, у театарској атмосфери, уз оркестар и плесаче, представила је у Ређо Емилији болид СФ1000 који је потпуно црвен, а част да га возе имаће Себастијан Фетел и Шарл Леклер. Име болида инспирисано је јубиларном 1000. трком на којој ће Ферарари учествовати.

Ред Бул

Црвени бик из Аустрије остаје у препознатљивим бојама. Прошле године је прешао на погонску јединицу коју производи Хонда, а тако ће остати и ове. Промена нема ни за воланом, остају млади али пркосни Макс Верштапен и само годину дана старији Александер Албон.

Мекларен

Чувени Британци задржали су комбинацију наранџасте и плаве боје. Као и прошле године, за мотор је задужен Рено, а за управљање болидима Ландо Норис и Карлос Саинс који је прошлу сезону завршио на солидној шестој позицији.

Рено

Французи су за сада обелоданили изглед само неких сегмената нових болида, али делује да ће у односу на прошлу годину на њима бити више црне, а мање жуте боје. Аустралијанац Данијел Рикардо имаће новог тимског колегу пошто је Ника Хилкемберга заменио Француз Естебан Окон.

Алфа Таури

Ново име у шампионату Формуле 1 уствари је доскорашњи Торо Росо који је преименован у назив модног бренда који је компанија Ред Бул покренула 2016. године. У складу са новим именом, значајно је промењен и имиџ, а делује да је нови болид достојан манекен модне куће коју представља. Пјер Гасли и Данијел Квјат остају возачи.

Рејсинг Поинт

Британска екипа која је прошле године наследила идентитет Форс Индије задржала је упадљиву розе боју болида уз мало другачији дизајн. Серхија Переза и Ленса Строла нису мењали.

Алфа Ромео

Екипа са седиштем у Швајцарској која користи Фераријеву погонску јединицу направила је значајан заокрет у свом имиџу. Црвено-бели болид постао је сив, уз несвакидашњу шару. Редизајнирани болид са Фераријевим мотором и даље ће возити искусни Кими Рајконен и Италијан Антонију Ђовинаци.

Хас

Америчка екипа, још једна која користи Фераријев погон, после прошлогодишње мрачне сиво-златне варијанте, враћа се комбинацији црвене, црне, сиве и беле боје које ће бранити Француз Роман Грожан и Данац Кевин Магнусен.

Вилијамс

Тим који је прошле сезоне био најмање успешна, лепо је редизајнирао своје болиде. Црвена боја присутнија је него што је била. Џорџ Расел остаје возач, а Роберта Кубицу замениће млади Канађанин Николас Латифи који је прошлу сезону завршио као другопласирани у шампионату Формуле 2.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво