Ботас покорио "Сузуку", Мерцедес одбранио титулу

Возач Мерцедеса Валтери Ботас тријумфовао је на трци Формуле 1 за Велику награду Јапана. Други је кроз циљ прошао Себастијан Фетел за воланом Ферарија, а трећи је био, такође возач Мерцедеса, Луис Хамилтон. Тим Мерцедеса освојио је шесту титулу у шампионату конструктора.

Финац је на легендарној стази „Сузуки" уписао трећу победу ове сезоне, а шесту у каријери.

Ботас је у земљи коју је снажно погодио тајфун Хагибис на циљ стигао испред испред Себастијана Фетела из Ферарија и актуелног шампиона из Мерцедеса Луиса Хамилтона.

Четврти је завршио Александер Албон (Ред Бул), пети је Карлос Сајнц (Мекларен), а следе Шарл Леклер (Ферари), Данијел Рикардо (Рено)...

Немачки тим је овом победом обезбедио титулу у конкуренцији конструктора, шесту годину заредом.

У генералном пласману води Хамилтон са 337 бодова, други је Ботас са 274, а трећи Леклер са 223.

Само четири сата раније одржане су и квалификације и то без трећег тренинга баш због тајфуна, после којих је Фетел кренуо са пола, а одмах иза Леклер, Ботас и Хамилтон.

Наредна трка вози се 27. октобра за Велику награду Мексика.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво