Борковић сјајан на старту ТЦР Европа сезоне

Српски ас је на обе трке демонстрирао шампионску вожњу и после првог тркачког викенда на Хунгарорингу сакупио 51 бод.

Првог викенда нове сезоне ТЦР Европа који је одржан на Хунгарорингу најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је укупно 51 бод. Возач НИС Петрол тима у сарадњи са Target Competition тимом у свом аутомобилу Хјундаи и30 Н са бројем 62 на самом отварању сезоне демонстрирао је шампионску класу.

У изузетно јакој конкуренцији чак 37 аутомобила наш ас је у првој трци заузео пету позицију, која по новом систему бодовања носи 24 поена, а у другој трци пуној узбуђења четврту позицију са 27 бодова. У генералном пласману после првог тркачког викенда српски ас се налази у самом врху табеле.

"Био је ово добар тркачки викенд уз доста борбе на стази. На обе трке узео сам бодове, а то и јесте мој циљ за цео шампионат. Нисмо променили сетап за другу трку током које је почела киша И то ме је омело, али са великим оптимизмом идем ка новим тркама са жељом да се борим за највиши пласман. После овог викенда боље сам упознао колеге које до сада нисам знао, а и аутомобил који је потпуно нов и разликује се од прошлогодишњег. Доста нових колега је изузетно борбено, али то је оно што ја волим. Убеђен сам да нас чека још узбудљивих издања", рекао је Борковић И искористио прилику да свим верницима који славе Ускрс честита најрадоснији празник.

Јучерашње квалификације Душан Борковић је завршио као девети, што му је обезбедило старт из петог реда у првој трци, а истовремено и полазак с друге позиције на инверзном старту друге трке. Возач НИС Петрол рејсинг тима одлично је стартовао , па је тако веома брзо са девете дошао до шесте позиције. У петом кругу савладао је Француза Орелијена Комта у бици за пету позицију на којој је и завршио прву трку. Нелсон Пансијатиси пресекао је путању нашем асу већ у првом кругу, приликом чега су на Борковићевом аутомобилу оштећени сплинтер и бампер који су га успорили, али на сву срећу нису спречили нашег аса да дође до драгоцених бодова на старту сезоне.

Друга трка донела је кишу, клизаву стазу и много узбуђења на Хунгарорингу. После одличног старта Борковића и жестоког напада на прву позицију, наш ас је проклизао и пре изласка сигурносног аутомобила на стазу због излетања Филипија и Галаша, српски аутомобилиста је био на трећој позицији. У наставку трке, у којој је под жутом заставицом, истекло скоро 12 минута, водила се жестока борба између Борковића, Бришеа и Магнуса за чело колоне, у којој је француски аутомобилиста имао неколико неспортских потеза. Даље напредовање нашег аса у веома драматичној трци на Хунгарорингу спречила су нова излетања са стазе и жута застава која је била на снази до краја трке.

Наредни тркачки викенд заказан је за 26. мај у Немачкој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво