Читај ми!

Рукометашице у борби за Трофеј Карпата

Женска рукометна репрезентација Србије ће од 29. септембра до 1. октобра у Бистрици играти против Аустрије, Шпаније и Румуније на турниру Трофеј Карпата. Селектор Србије Урош Брегар истакао је да је национални тим спреман за такмичење.

Рукометашице Србије налазе се у спортском центру ФСС у Старој Пазови где се припремају за турнир који се одржава у Румунији. 

"Срећан сам што су се одазвале све девојке, осим Сање Радосављевић, која је повређена. Све су спремне за турнир у Румунији. Овај турнир нам није толико резултатски битан, пошто је битно да добијемо неке нове играчице за будућност. Битно је да оне на овом турниру добију самопоуздање, јер су оне наша будућност и нада. Надам се да ћемо одиграти добар турнир", рекао је Брегар.

Он је подсетио да су Медитеранске игре дошле у добром тренутку за репрезентацију Србије.

"Рукометашице Србије, које су одиграле на високом нивоу, показале су да на њих мора да се рачуна. Мало смо освежили репрезентацију. Зато смо за турнир у Румунији позвале неке млађе играчице. Шпанија долази у другачијем саставу, али је она велесила и има квалитетне играчице. Румунија је домаћин и имаће најјачи тим. Аустрија је квалитетан тим, пошто годинама добро ради са омладинским селекцијама", истакао је селектор Србије.

Србији ће турнир у Румунији бити припрема за предстојеће Европско првенство, које ће бити одиграно од 4. до 20. новембра у Словенији, Црној Гори и Северној Македонији.

"Биће интересантно ЕП. Бићемо у групи са Шведском, Данском и домаћином Словенијом. Са Шведском смо играли у квалификацијама и добро се познајемо. Данске рукометашице пратим у Лиги шампиона, а словеначке играчице познајем, јер сам већину њих тренирао. Биће тешко на ЕП, јер се налазимо у квалитетној групи", закључио је Урош Брегар.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво