Читај ми!

Шкрбић: Част је водити Звезду, циљеви су нам велики

Нови први човек рукометног клуба Црвена звезда Драган Шкрбић изјавио је да му је част да буде председник клуба за који навија и у ком је провео најлепше играчке године.

Легендарни пивотмен је и до сада био члан Управног одбора црвено-белих, а сада је преузео функцију председника Управног одбора.

"Узбуђен сам, али осећам и велику одговорност да испуним оно што се очекује од мене, од руководства до армије навијача", рекао је он.

"Створени су услови да се укључим, клуб је консолидован, све што долази биће надградња, спортски циљеви су нам велики, а радићемо заједно као тим. План је петогодишњи, да из године у годину растемо у сваком смислу, да будемо у врху нашег рукомета, а једног дана циљ и сан је да будемо конкурентни у Европи", рекао је Шкрбић на конференцији за медије.

Жеља нам је и да развијамо нашу школу и стварамо играче који ће носити црвено-бели дрес, додао је Шкрбић.

"Неће бити лако, изазов је пред нама, али упорности и истрајности нам неће недостајати. Финансије су на добре, две године смо стабилни, имамо идеје што се тиче екипе, радимо на појачањима, а задржали смо скоро цео тим. Биће прилике о именима. Имаћемо најборбенији тим, играче који ће ''изгарат'' за дрес Црвене звезде. Не правимо инстант причу, један корак, па три назад, него имамо сигуран петогодишњи план", поручио је Шкрбић.

Досадашњи директор Ненад Перуничић именован је за генералног директора, али како се нашалио није аванзовао јер је свих ових година у служби клуба.

"Драганов долазак је нова прилика за додатну надоградњу у свим сегментима. Он је оберучке прихватио долазак у своју кућу. На страну пријатељство и све што смо имали као "саборци" на терену, али сигуран сам да ће учинити све у корист РК Црвена звезда", истакао је Перуничић.

Велики допринос дао је наш некадашњи председник Мирко Бутулија, који није више са нама, а хвала и држави која је препознала рукомет, као спорт који је некада био у рангу са кошарком, навео је Перуничић.

"Жеља нам је да ојачамо домаћу лигу, можда не баш као у ватерполу, али бар близу. Рукомет карактерно као пркосан спорт припада нашем народу и ово није само пројекат за напредак једног клуба, него целог спорта, а ми ћемо се трудити да пратимо наше најбоље клубове. Од Звезде се као бренда очекује да је увек ''горе'', желимо да се умешамо у борбу за врх и правићемо тим који ће да буде конкурентан. Војводина је подигла лествицу и то желимо да достигнемо такође и Динамо из Панчева, Партизан, Металопластику", поручио је Перуничић.

Тренер Црвене звезде остаје Ратко Ђурковић, а спортски директор је Огњен Кајганић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво