Читај ми!

Србија у другом шеширу пред жреб квалификација за ЕВРО 2024

Рукометаши Србије налазе се у другом шеширу пред жреб квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у Немачкој од 10. до 28. јануара 2024. године.

Жреб се одржава 31. марта од 18 сати у Берлину, а Европска рукометна федерација је објавила саставе шешира и процедуру такмичења у квалификацијама за предстојећи континентални шампионат.

На Европском првенству учешће ће узети 24 екипе, а позната су четири учесника - домаћин Немачка, актуелни шампион Шведска, као и другопласирани, односно трећепласирани тим на ЕВРО 2022 - Шпанија и Данска.

За преосталих 20 места на Европском првенству 2024. године бориће се 32 тима кроз квалификације које почињу у октобру месецу ове године.

Састав шешира је одређен на основу позиција репрезентација на ЕХФ ранг-листи националних тимова, а 32 репрезентације ће жребом бити подељене у осам група по четири екипе.

Два најбоље пласирана тима из сваке групе уз четири најбоље трећепласиране екипе обезбедиће учешће на Европском првенству 2024. године.

Рукометаши су данас сазнали и име противника у баражу за пласман на Светско првенство 2023. године, а то ће бити селекција Словеније.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво