Читај ми!

Ђерона: Тактика и психолошка припрема за победу против Француске

Пред рукометашима Србије је одлучујући меч за пласман у другу фазу Европског првенства, дуел са селекцијом Француске. Меч се игра у понедељак од 20.30, директан пренос је на нашем Првом програму. Селектор Ђерона нагласио је да је поред тактике и физичке припреме неопходно и психолошки се спремити.

Рукометаши Србије немају много времена да се осврћу на претходну утакмицу на Европском првенству. Сав фокус је пребачен на нови дуел који их очекује и то најважнији, са најтежим противником.

"Орлови" су са актуелним олимпијским шампионом пре годину дана одиграли две одличне утакмице у квалификацијама за Европско првенство, а сада иако у другачијим околностима, прижељкују да се успех понови.

"Морамо да се фокусирамо на меч са Француском сутра, али смо овог јутра искористили прилику да погледамо видео и анализирамо грешке од јуче, мислим да је то важно. Евидентно је да су нам недостајале припремне утакмице са Немачком и штета је што смо стигли на такмичење без провера."

"Наша екипа је показала поново да је у одбрани јака, али смо имали проблеме у транзицији и позиционом нападу. Нисмо одиграли добро, било је неспоразума, али сигуран сам да ће са више рада и утакмица то бити исправљено."

"Сада већ припремамо анализе за Француску и у току поподнева ћемо радити на детаљима игре за сутрашњу утакмицу и покушати као што је то био случај у Зрењанину пре годину дана и да победимо истом разликом како бисмо ишли у наредну фазу такмичења, започео је селектор Тони Ђерона и додао:

"Одбрана је била добра јер је противник постигао 23 гола, иако је било малих грешака. Основни проблем је био у транзицији и позиционом нападу. Не жалим да причам проблемима са саставом, проблемима са коронавирусом, али за поједине играче ово је прво такмичење и атмосфера у хали је била узаврела."

"Морамо да наставимо да радимо по плану по ком смо започели и заиста је штета што смо пропустили прилику да се већ нађемо у следећој фази такмичења, како бисмо добили још искуства, више мечева значи веће искуство. Сутра морамо дати сто одсто себе у утакмици са Француском и хладне главе како бисмо урадили оно што треба да урадимо."

За утакмицу се треба добро и физички и тактички и пре свега психолошки спремити

"Играче који су имали велику минутажу јуче, као што су Пешмалбек, Марсенић, Кукић покушаћемо да опоравимо, то је што се тиче физичке припреме. Али психолошки моменат је најважнији. Не смемо заборавити да су околности потпуно другачије у односу на утакмице са Француском пре годину дана."

"После тога су добро играли Светски шампионат и освојили златну медаљу на Олимпијским играма. Та екипа игра са великим самопоуздањем. У утакмици са Хрватском су водили све време, у мечу са Украјином су играли одлично. Улазимо у утакмицу са Француском са првим поразом у после дужег времена и без могућности коју смо имали претходне године - да припремамо меч у пуном саставу и у пуном тренажном процесу."

"Иако неки играчи недостају, од почетка припрема до саме утакмице имали смо исте играче у тренажном процесу и могли смо нормално да радимо. Сада је проблем што из дана у дан правимо измене са играчима, неки одлазе, други долазе али немају времена да тренирају са групом. Ситуација је једноставно таква, али сигуран сам да ће момци, цео тим дати све од себе", рекао је селектор Тони Ђерона.

Утакмица Француска - Србија на програму је у понедељак од 20.30 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво