Читај ми!

Митровић и Којић пред дуел са Црном Гором: Да ми играмо нашу игру

Рукометашице Србије Ивана Митровић и Ана Којић надају се добром мечу против Црне Горе на старту друге фазе такмичења на Светском првенству у Шпанији.

Рукометашице Србије допутовале су у Гранољерс, где ће наставити такмичење утакмицама против Црне Горе, Француске и Словеније у оквиру новоформиране групе након прелиминарне фазе Светског првенства, где су у последњем мечу изгубиле од Русије.

"По стизању у Гранољерс сав фокус је на утакмици са Црном Гором, јер ми смо сви Балканци и постоји неки инат и жеља за надметањем међу нама и пробаћемо да ми будемо ти који ће преломити утакмицу у своју корист и да ћемо научити нешто из овог пораза. Обично кад се тако изгуби, следећа утакмица буде баш добра и волела бих да тако буде и у овом случају", рекла је Ивана Митровић за сајт РСС.

Први сусрет у наредној фази игра се у четвртак од 18 сати против Црне Горе.

"Знам да је репрезентација Црне Горе има доста подмлађену екипу, у тиму има и доста играчица Будућности и годинама уназад, колико сам упућена у то, граде екипу кроз Будућност. Мислим да имамо шансу, без потцењивања њихове екипе. Као што су они, тако смо и ми млад тим и ми смо се тек сад скупили. Мислим да ће пресудити воља и жеља и колико ми будемо загризле и колико будемо имале жељу за победом, мислим да ћемо једино тако постићи добар резултат. Многе од тих девојака знам, играм са њима, знам да ће се борити, поготово против нас јер постоји тај ривалитет и жеља за надметањем. Морамо да се сконцентришемо и на анализу противника, гледамо снимке и обратимо пажњу на неке ствари у њиховој игри како бисмо се што боље припремили. Важно је са друге стране да ми играмо нашу игру, без пуно филозофије, да се играмо рукомета", рекла је Митровић.

Знам да их карактерише груба, агресивна одбрана, али екипа је измењена, има ту доста нових, перспективних играчица, каже Митровић.

"Са друге стране, снагу екипе не треба потценити. Упозната сам са њиховим системом рада и са филозофијом рада и у Будућности и у репрезентацији Црне Горе", закључила је Митровић.

Репрезентативка Ана Којић каже да Србија неће имати лак лак посао у другој фази шампионата света.

"Група није нимало лака, а први противник је Црна Гора. У спорту је то тако - кад се утакмица заврши имаш пар сати да сумираш утиске, а данас је већ нови дан и морамо да мислимо на Црну Гору. Селекција Црне Горе је подмлађена, предвођене су Јованком Радичевић, као најискуснијом, од које, по мом мишљењу, прети највећа опасност. Имају јако добру игру са пивотменом. Ми ћемо ући у меч фокусирано и дати све од себе да узмемо два бода. Морамо да вратимо самопоуздање следећом утакмицом и да вратимо веру и да покажемо да заиста ова екипа има потенцијал, предвођена са пар искуснијих играчица које нам сад помажу у томе. Верујем да ћемо против Црне Горе вратити самопоуздање и показати лепу игру коју имамо. Мислим да смо, ако ништа друго показали велику борбеност на терену против Русије", сматра Којић.

Меч са Француском се игра у суботу, 11. децембра од 18 сати, док ће са са Словенијом наша селекција састати у понедељак у истом термину.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво