Читај ми!

Рукометашице Агбаба и Којић: После напорног рада спремне смо за Светско првенство

Рукометашице Србије припремају се за старт Светског првенста у Пољској Лирији. Ривали у групи Б су јој Пољска, Камерун и Русија. Остао је још један контролни дуел са Северном Македонијом у понедељак у 12.00. Потом се наша селекција сели у Пољску. Јелена Агбаба и Ана Којић рекле су да екипа напорно тренира и анализира противнике у групи. Сматрају да могу добро да се носе са противницама.

"Напорно тренирамо већ шести дан, спремамо се полако за Светско првенство и прву утакмицу против Пољске", изјавила је рукометашица Србије Јелена Агбаба.

Рукометашице Србије, у склопу припрема за СП у Шпанији од 1. до 19. децембра, имале су прву контролну утакмицу са Северном Македонијом, у којој су славиле са 33:25.

"Што се утакмице против Северне Македоније тиче, већина девојака је добила одређену минутажу, бориле смо се и дале смо свој максимум у овом тренутку. Потребно нам је још мало уигравања да би све било на правом нивоу, али мислим да ће све на крају да буде како треба и да ћемо урадити добар посао у наредном периоду", рекла је Агбаба у изјави за Рукометни савез Србије.

Каже да анализирају утакмице Пољске и на тренинзима увежбавају тактику за њих.

Рукометашица Ана Којић истиче да се подмлађена екипа напорно спремна за наступ у Лирији.

"У односу на прошло окупљање имамо неке промене у саставу. Нажалост, имамо повреду Кристине Лишчевић која нам недостаје као једна од искуснијих и надамо се да ће успети ускоро да нам се придружи. Радимо напорно и тренирамо напорно. Састав је подмлађен, па тако у редовима имамо Тамару Коцић која има свега 18 година и у сваком смислу се трудимо из дана у дан да се упознамо и што боље сарађујемо на терену", казала је Којић.

"Спремамо се за утакмице у групи која није тако лака, али сматрам да можемо добро да се носимо са противницима. Три од четири екипе пролазе даље и таман ће нам добро послужити да се уиграмо за наредну фазу", рекла је Којић.

Додала је да је резултат против Македонки пристојан за овај тренутак и за ово окупљање, овај састав и ове девојке.

Други сусрет између Србије и Северне Македоније на прогаму је у понедељак од 12 сати.

Светско првенство за рукометашице на програму је од 1. до 19. децембра у Шпанији, а наша селекција играће у Лирији у групи Б са Пољском, Камеруном и Русијом.

Распоред утакмица наше селекције:

3. 12. од 20.30 Србија - Пољска
5. 12. од 20.30 Србија - Камерун
7. 12. од 20.30 Србија - Русија

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво