Поп Лазић се опростила од репрезентације: Време је за млађе

Српска рукометашица Слађана Поп-Лазић завршила је репрезентативну каријеру и неће играти у бараж мечевима против Словачке за пласман на Светско првентсво.

Први пут после шест година на списку репрезентативки Србије није било Слађане Поп Лазић, јер је на друштвеним мрежама објавила одлуку да се повучи из репрезентације.

"Сматрам да је време за млађе генерације. Хоћу да се више посветим себи, клупској каријери, тим пре што мој Брест има прилику да заигра на Ф4 Лиге шампиона. У овом тренутку, ово је дефинитивна одлука, јер постоји и оно "никад не реци никад". Једноставно, ништа се не зна.", објавила је Поп Лазић.

Неуспех на олимпијском квалификациониом турниру у Ђеру имао је утицај на одлуку рукометашице која је у дресу Србије одиграла 110 утакмица и постигла 324 гола.

"Искрено, има и тога. Остао је велики жал што нисмо одиграле боље, што нисмо извадиле јапанску визу. Схватила сам и да су неке друге репрезентације доста подмладиле екипу. Можда је ово што смо до сада урадиле и наш максимум. Знам да је успех изборити и квалификације, али нисмо успеле. Вероватно је то пресудило је да се повучем", истакла је Поп Лазић, која верује да ће рукометашице победити Словачку у баражу за СП у Шпанији.

"Желим им сву срећу. Верујем у њих и надам се да ће изборити Шпанију. Али, овог пута ћу их, као и сви у Србији, бодрити са малих екрана", поручила је својим саиграчицама Поп Лазић.

Истакла је и да је поносна на све што су до сада рукометашице постигле чему је и она допринела у својој богатој каријери.

"Поносна сам што сам толико година била део репрезентације. То је само по себи заиста посебан осећај, као и невероватна подршка породице, пријатеља и навијача када игра Србија. Најлепше успомене када говоримо о такмичењу, поред ЕП 2012 у Београду, носим са СП 2019 у Јапану. Били смо шести и тиме први пут у историји српског женског рукомета добили уопште прилику да се боримо за Олимпијске игре. Не могу да кажем да атмосфера, дружење, повремено и игра на терену, нису били на том нивоу на неким ранијим такмичењима, али тамо се баш све поклопило. Све у свему, памтим само лепе дане, а било их је пуно." закључила је Поп Лазић.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво