Читај ми!

Рисовић о ЕП: Имамо велику шансу, верујем да можемо у полуфинале

Мислим да на Европском првенству имамо велику шансу за леп резултат, не могу да будем скромна, стварно мислим да можемо да догурамо до полуфинала, каже голман женске рукометне селекције Србије Јована Рисовић.

Рисовићева је за сајт Рукометног савеза Србије истакла да ће шампионат бити и права увертира за март и квалификације за пласман на Олимпијске игре.

"Много ми је жао што одмах после Јапана нисмо одиграле квалификације за Олимпијске игре, прошлог марта, јер смо имале толико самопоуздања после Светског првенства где смо оствариле леп резултат. Жао ми је, али сада имамо шансу да наставимо тамо где смо стале", рекла је Рисовић.

Чланица љубљанског Kрима додаје да очекује најзанимљивији шампионат до сада.

"Што се тиче фаворита, много је уједначених екипа приближних квалитета. Играће се без публике, нијансе ће одлучивати, али и фактор среће. Биће ово најзанимљивије првенство до сада".

Рисовићева је још на почетку сезоне "прележала" коронавирус.

"Сада не знам да ли је то срећа у несрећи. После сам радила максимално, тренирала и играла утакмице. Надам се да ћу форму из клуба пренети на репрезентацију. Антитела су ту, али важно је да се човек пази. Мало тога знамо о томе како се преноси и ко кога може да зарази", истакла је Рисовић.

Рукометашице Србије пут Данске кренуће 1. децембра, а шампионат ће отворити дуелом против Холандије 4. децембра од 20.30 сати.

"Радимо на тактици за утакмицу са Холандијом. Неке од девојака су овде дошле без тренинга, практично из карантина, па је првих дана било лакше, јер све мора да се узме у обзир због овог лудог времена у коме живимо. Тренер Љуба Обрадовић је све то лепо скоцкао. Сада се спремамо пуном паром за Холандију. Одиграле смо синоћ и на два гола. Размишљамо о њима".

Први ривал на ЕП биће ослабљен неиграњем Еставане Полман, најбоља играчица СП 2019, која је повредила лигаментеколена и неће играти до краја сезоне.

"Доста су слабије без Полманове. Оне имају систем, али је она мотор, повлачи све, намешта, шутира, проиграва. Све је кретало од ње. Гледали смо неколико утакмица без ње, мислим да су доста ослабљене, али нису за потценити јер су светске шампионке, освајачице толико медаља. Ове године можемо да се носимо са њима. Мађарице, комплетне или не, играле смо у Kореји са њима пред Јапан. Можемо да играмо. Хрватска ће бити без пет кључних играчица. Сматрам да можемо да пренесемо неке бодове у главну фазу такмичења", закључује Рисовић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво