Читај ми!

Поп-Лазић: Не можемо потпуно да се концентришемо на рукомет

Рукометна репрезентативка Србије Слађана Поп-Лазић је истакла да су наше играчице на припреме дошле када није било познато да ли ће се Европско првенство уопште играти и у овој ситауцији не могу потпуно да се концентришу само на рукомет. Говорила је о протеклим тренинзима, условима предстојећег такмичења и укратко анализирала супарнице у Ц групи.

Рукометашице Србије од 3. до 20. децембра очекује ЕП, а изабранице Љубомира Обрадовића за то такмичење спремају се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

"Одрадили смо вежбе након два јучерашња тренинга. Настављамо све по плану у договору са селектором. Свесни смо да не би требало да се преоптеретимо, има девојака које су биле у карантину. Прилагођавамо се ситуацији из дана у дан", рекла је Поп-Лазић за сајт Рукометног савеза Србије.

Након што је Норвешка одустала од домаћинства ЕП, пре неколико дана стигла је званична потврда да ће Данска прихватити целу организацију, а пивотмен српске репрезентације упитана је у којој мери оптерећује целокупна ситауција.

"Причамо о свему, али увек се вратимо на тему која нас све стварно пуно оптерећује. Немогуће је избећи. Причамо о тестовима, ситуацији везаној за корону, шта ако се буде позитиван. Практично смо и на припреме дошле, а није било познато да ли ће се првенство уопште и играти. Не можемо потпуно да се концентришемо на рукомет, јер не знаш шта те чека сутра. Како је нама, тако је и свима", каже Поп-Лазић.

Све селекције чека и специфичан режим током трајања првенства, тзв „црвени балон", који подразумева да чланови репрезентације практично немају додира са спољним светом.

"У нормалним околностима увек имате неки слободан дан, када можете да изађете и прошетате мало. Видећемо, свесни смо да неће бити лако. Кроз причу се полако уводимо у тај систем и надам се најбољем. Како нама, тако и осталима. Чујем да ћемо из собе излазити само до сале за састанке где ћемо имати оброке и назад. Нормално је да човек буде у грчу, али пробаћемо да се навикнемо."

Србија ће у групи Ц играти у данском Колдингу, заједно са селекцијама Холандије, Мађарске и Хрватске.

"О Холанђанкама знамо оно што сви знају, да је Полман повређена и да ће пропустити такмичење. Долазе мало и подмлађене. У прошлој ЕХФ недељи одиграле су два меча са Немицама. Један добиле, други изгубиле. Обично им не иде у првој утакмици на великим такмичењима. Сада играју са нама. Надам се да ће наставити са таквом традицијом".

Померање завршетка олимпијског циклуса за 2021. годину, донело је овој српској генерацији још једну шансу да направи добар резултат на великим такмичењима.

"С обзиром на то да се нисмо састале годину дана, не смем да стављам неки превелики циљ испред нас. Не знам шта да кажем, иако као спортисткиње имамо највише циљеве. Желимо највише, али морамо да будемо и свесне ситуације. За нас су битније квалификације за Токио у марту. Наравно, и ово нам је битно, даћемо све од себе и у Данској. Многе екипе ће доћи у Данску ослабљене и практично је немогуће било шта прогнозирати", закључила је Поп-Лазић.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво