Читај ми!

Андреа Лекић: Стиже година у којој желимо да крунишемо каријере

Рукометашица Србије Андреа Лекић изјавила је да окупљање репрезентације у оквиру ЕХФ недеље било веома значајно.

Репрезентација се окупила после више од девет месеци, а Србију очекују Европско првенство у децембру, као и квалификације за Олимпијске игре у Токију.

"С обзиром да сам пропустила последње првенство у Јапану, много ми је значило, као и свима нама. Репрезентација није била на окупу девет и више месеци. Ово је једна велика радост, јер смо свесне да је дошла наша одлучујућа година или сезона од које очекујемо највише. Само то неко размишљање доноси мотивацију, жељу и вољу за тренингом", рекла је Андреа Лекић за сајт РСС.

Најискуснија репрезентативка истакла је у Старој Пазови одрађен приличан број тренинга, као и да је акценат био на нападу.

"Нисмо биле комплетне у потпуности, а мени је лично значило да се подсетим ствари које су оне радиле на СП у Јапану. Репрезентација је играла јако леп напад у Јапану, то краси овај тим. Наш повратак у одбрану је један од примарних задатака у наредном периоду против репрезентација које форсирају брз центар, а напад треба да остане такав као што је и био, леп, разноврстан. Додали смо неке нове ствари", навела је Лекићева.

Европско превенство почиње 3. децембра, а Србија у Трондхајму игра у групи са Мађарском, Холандијом и Хрватском.

"Не знам ко је тај који може да да неку прогнозу. Kод мене у клубу 90 одсто екипе је било болесно, нисмо имале пет тренинга заједно, пропустиле смо цео припремни период. Не постоји никакав притисак од стране клуба, јер у овом тренутку то није реално. Задовољна сам жребом што се тиче ЕП", рекла је рукометашица која игра на позицији средњег бека.

"Холандија долази без повређене Полман, Мађарице су нам главне ривалке у квалификацијама за Токио. После шест месеци права форма це доћи у децембру. Тада ћемо имати адекватан број утакмица и тренинга како би се физички довеле у стање да се то ЕП игра на високом нивоу", каже Лекићева.

"Знате сви каква је пауза била. Страх ме је великог броја повреда, сваки дан дође нека вест, а једино што је битно да будемо здраве на ЕП. Kвалификације за ОИ су пик наших каријера. Једина жеља ми је да останемо здраве и дочекамо тај турнир спремне. Свака играцича нам је изузетно битна", закључила је Лекићева.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво