Нови селектор рукометаша жели да све селекције играју исто

Нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да је основа свега да све селекције треба да играју на исти начин, као и да су врата националне селекције отворена свим рукометашима.

"За мене је основа да све селекције играју исто. Ако сениори играју на један начин, а јуниори на други, то је губљење времена по мом мишљењу. Ако јуниор научи да игра на један начин, онда ће му бити много теже да се навикне на захтеве у сениорском тиму. Зато је важно да радимо сви у истом правцу. Велика већина младих репрезентативаца игра у домаћим клубовима. Зато је важно да радимо и сарађујемо сви заједно", рекао је Ђерона у интервјуу за Balkan-Handball.com.

Шпански стручњак на месту селектора заменио је Ненада Перуничића, а како каже, вољан је да свим домаћим тренрима размењује мишљења и чује предлоге.

"Не долазим да кажем 'Ви морате да играте на тај начин', већ да дискутујемо, причамо, размењујемо знања. Отворен сам да чујем све добре предлоге, зашто не и да научим нешто од неког домаћег тренера. Основа је да размењујемо знање и да гурамо у истом правцу. То је нешто што шпански тренери раде константно", рекао је и додао да су врата националне селекције отворена свим рукометашима.

"У репрезентацији морамо да изаберемо најбољег играча, без обзира на године, који ће испунити циљеве које имамо. Врата су отворена за све и за момке који нису играли у претходном периоду, да се врате у национални тим. Тим је важнији од било ког играча или тренера. Морамо сви заједно да помогнемо тиму да оствари циљеве", закључио је Ђерона.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво