Цветковић: Голмани проблем, а знамо колико су битни

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић истакао је да српски голмани нису имали своје вече у поразу од Хрватске у Сплиту, али да екипа не сме да клоне духом, већ што пре заборави овај меч и одигра знатно боље против Исланда и Шведске.

"Честитам Хрватској на победи, публици, али и мојој екипи на ангажовању. Покушали смо да парирамо Хрватској, било је добро неких 20 минута, одиграли смо коректно, али имали смо проблем јер су наши голмани имали мало одбрана. Знамо колико су голмани битни у рукомету, али они су млади, све је то рукомет. Морамо да се окренемо даље", рекао је Цветковић на конференцији за медије у Сплиту.

Он је додао да у свлачионици није стекао утисак да су његови играчи због убедљивог пораза психички пали.

"Припремили смо се и овакав резултат, победа или пораз не смеју да нас одведу у негативу. Изгубили смо, наравно да је лепше побеђивати, али прихватамо пораз и морамо да га заборавимо. Играчи немају разлог да мењају расположење, окрећемо се наредном мечу", додао је он.

Похвалио је атмосферу у Спаладијум арени, истичући да је дала велику подршку Хрватској.

"Моји играчи су навикли да играју у таквој атмосфери у клубовима. Била је права мушка утакмица, а резултат је можда и превисок с озбиром на све што се дешавало", поручио је селектор.

Српски рукометаш Немања Зеленовић, стрелац пет голова, истакао је да је домаћин заслужено славио.

"Хрватска је била одлична, првих 25 минута ми смо им добро парирали, а после нисмо пружили игру каква се од нас очекује. Имамо квалитет и верујем да ћемо бити бољи у наредном мечу", рекао је Зеленовић, сложивши се са Цветковићем да је публика била сјајна.

Бек Магдебурга нагласио је да између српских и хрватских рукометаша влада велико пријатељство.

"Ми смо добри пријатељи, често играмо једни против других, а неки су и саиграчи. Сви смо играли смо много емоција, али се међусобно респектујемо", закључио је Зеленовић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво