Ненадић: Против Хрватске "меч живота"

Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић изјавио је да за дуел против Хрватске у Сплиту на Европском првенству не постоји већа доза мотивације и означио га као "меч живота", као и да верује у подвиг у врућој атмосфери.

"Не треба нам већи мотив када играш против Хрвата у Хрватској. Реално је да ти не треба додатна мотивација, посебно пред бучном публиком у Сплиту. Доста наших играча није имало прилику да игра у таквој атмосфери, сусрешће се први пут... За неке ће бити искуство више, а за неке утакмица живота", рекао је Ненадић Танјугу пред одлазак из Београда на завршне припреме у Словенију.

Србија је јуче поражена од Македоније (32:29) у пријатељском мечу на Бањици, али Ненадић наглашава да није забринут.

"Нема места паници и негативи, још гледамо где смо. Када побеђујеш мислиш да је све супер, а некад је пораз добар пре турнира. Мало је ружно што се десио Београду и пред нашим навијачима".

Организатор игре Фухсе Берлина изразио је жељу да "орлови" у пуном саставу дочекају старт турнира, али и прокоментарисао то што његову екипу многи виде као аутсајдера.

"Жалосно је што нас сви гледају као аутсајдере на основу последњих година... Проблем је што можемо сваког да победимо, али и од сваког да изгубимо", рекао је Ненадић, а потом се осврнуо на изјаву хрватског голмана Мирка Алиловић да "Србија није велесила и баук и да у Сплиту ни јаче репрезентације немају шта да траже".

"Имају апсолутно право да причају тако нешто, играли су 20 полуфинала у последњих 15 година. Да сам на њиховом месту исто бих то говорио, играју на домаћем терену, освојили су много медаља и имају сва права", закључио је Ненадић.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара од 20.30 у Сплиту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво