Обрадовићеве изабранице за Светско првенство

Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, изабрао је састав који ће наступати на Светском првенству у Немачкој које почиње у петак у Лајпцигу. Први меч на шампионату наше рукометашице играју против Кине у петак од 15.40. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Најбоље српске рукометашице налазе се у групи Д у Лајпцигу, а први меч изабранице селектора Љубомира Обрадовића одиграће са селекцијом Кине другог децембра (15.30).

Дан касније, Српкиње ће одмерити снаге са Камеруном (14.00), а прави изазови стижу од петог децембра када је заказан дуел са домаћином - Немачком у 18 часова.

Последња два меча у прелиминарној фази, Србија ће одиграти у термину од 20.30. Шестог децембра противник ће бити селекција Холандије, а два дана касније, Јужна Кореја.

Четири најбоље селекције из групе Д избориће пласман у осмину финала, која ће се од 10. децембра играти у Магдебургу (групе Ц и Д), односно Лајпцигу (група А и Б), све до финалног викенда у Хамбургу (од 15. до 17. децембра).

Србију ће на трећем Светском првенству у низу представљати осамнаест играчица.

Голмани: Катарина Томашевић, Марија Чолић и Драгица Таталовић

Лева крила: Сања Радосављевић и Дијана Радојевић

Десна крила: Катарина Крпеж Шлезак и Жељка Николић

Бекови: Јована Стоиљковић, Сања Дамњановић, Марија Обрадовић, Тамара Радојевић, Андреа Лекић, Јелена Лавко, Марина Дмитровић, Дијана Штевин и Сандра Куриџа

Пивотмени: Драгана Цвијић и Слађана Поп Лазић

Стручни штаб чине још и тренери Живојин Максић и Синиша Ђукић, доктор Миленко Савић, физиотерапеути Драган Илић и Страхиња Марковић, односно, вођа делегације Мазлам Џемаилоски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво