Обрадовић: Циљ је пласман на ОИ и медаља у Токију

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је циљ екипе да се пласира на Олимпијске игре 2020. године и да у Токију "нешто и освоји", као и да се у државном тиму окупе све врхунске играчице.

"Ово је велика част за мене, али и обавеза да остваримо наше циљеве и жеље. Циљ је да одемо на Олимпијске игре и не само да одемо, већ и да освојимо нешто. До тада имамо два Светска и једно Европско првенство да урадимо неке нове ствари које су потребне за освајање медаља. Циљ је и сабрати све врхунске играче. Не желим да отварамо све карте. Имам максимално поверење у ове девојке. Надам се да ће га оправдати играма и понашањем према најдражем дресу и народу који воли рукомет", рекао је Обрадовић, пренео је Рукометни савез Србије.

Обрадовић је навео да његова екипа неће преценити ни потценити никога.

"Много екипа у данашњем рукомету игра на исти начин. Списак је направљен да девојке могу да играју на више позиција. Циљ је да нешто ново прикажемо и покушамо да изненадимо противнике, да они размишљају о нама. Проблем сениорског рукомета је то што нема припрема. Одбојкаши имају по 60 дана, а ми имамо ЕХФ недеље и пар дана пре великих такмичења. Нема много рада, зато је потребна максимална концентрација девојака које су искусне и играју у озбиљним срединама. Да се брзо пребаце на клуб када оду одавде, а на репрезентацију када су ту", рекао је он.

Рукометашице Србије припремају се за мечеве против Италије у баражу за Светско првенство, које ће се од 1. до 17. децембра одржати у Немачкој.

Рукометашица Андреа Лекић вратила се у репрезентацију после две и по године.

"Мој осмех све говори. Тешко је објаснити колико смо срећне и задовољне што смо на овом месту, у рукометној кући. Свима је циљ исти, желимо врхунске резултате. Искрено се радујем упознавању са новим селектором. Надам се плодном периоду у наредним годинама. Олимпијске игре биле би круна каријере. Тај низ такмичења која следи требало би да искористимо и донесемо срећу и нама и целој Србији. Шта је било, било је. Размишљамо само о ономе што следи", рекла је Лекић.

Неколицина репрезентативки, међу којима Лекић и Дамњановић, су у марту 2015. године одбиле да играју за репрезентацију док је селектор Саша Бошковић. Такође, у државни тим сада се вратила и Сања Дамњановић.

"Имамо много пријатељских утакмица пре Италиј што ме радује, јер ћемо имати времена да се уиграмо. Фаворити смо у квалификацијама, али без обзира на све, то време треба искористити. Радо смо се одазвале позиву. На прошлост не гледамо. Готово да сам и заборавила све ружно што се десило", навела је Дамњановић.

Леви бек Тамара Георгијев рекла је да јој је драго што ће јој тренер бити Обрадовић, да њена екипа нема чега да се плаши и да је апсолутни фаворит против Италије.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић пожелео је екипи срећу у баражу и рекао да је срећан што су се Лекић и Дамњановић вратиле у репрезентацију.

"Сигуран сам да ћемо и на Светском првенству моћи да играмо једну од важнијих улога. Не би требало гледати у прошлост. Шта је било, било је. Морамо да гледамо у будућност. Имамо врхунског тренера и верујем да ћемо играти једну од важнијих улога на наредним такмичењима", рекао је он.

Репрезентација Србије ће 31. маја и 1. јуна одиграти двомеч са селекцијом Црне Горе, а после тога две утакмице на гостовању против Словеније, 4. и 5. јуна.

Србија ће у Словенији тренирати све до прве утакмице против Италије, 10. јуна у Падови. Реванш утакмица игра се у Нишу 14. јуна.

Репрезентација Србије ће окупљање завршити пријатељском утакмицом са Хрватском у Вировитици 16. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво