Читај ми!

Реми Србије и Македоније који боли

Рукометаши Србије играли су нерешено (27:27) у Кракову против Македоније, што им није довољно за наставак такмичења. "Орлови" десет секунди пре краја имали потребан резултат – вођство од једног гола – али је ривал успео, у апсолутно самом финишу, да постигне изузетно вредан погодак.

Рукометна репрезентација Србије није успела да се пласира у другу фазу такмичења на Европском првенству у Пољској, пошто је у Кракову одиграла нерешено са Македонијом 27:27 (13:13), у утакмици последњег трећег кола Групе А.

Жарко Шешум и Петар Ненадић били су најефикаснији у екипи Србије са по седам голова, а пет је постигао Иван Никчевић.

У екипи Македоније најефикаснији је био Дејан Манасков са десет голова, од којих је постигао и изједначујући у последњем тренутку утакмице којим је његова екипа обезбедила пласман у другу фазу.

Обе екипе су претрпеле по два пораза у Групи А, а Македонија је прошла у другу фазу због боље гол-разлике.

Екипе су у првом полувремену биле изједначене, али је српски тим захваљујући голману Дарку Станићу и доброј одбрани на најбољем играчу ривала, Кирилу Лазарову, успео да се одлепи на 7:5. Македонци су након тога углавном преко расположеног и, због већег фокуса на Лазарову, често слободног Манаскова успели да преокрену на 10:12.

Српски тим је у завршници заиграо боље, па је изједначио преко Мијајла Марсенића и Ненадића на 12:12, а екипе су полувреме завршиле изједначене (13:13).

Било је неизвесно и у другом полувремену, Србија је водила са голом разлике, али је Македонија држала корак и по правилу успевала да изједначи. Србију је у игри држао Станић, али и Ненадић, који је у серији постизао голове. У екипи Македоније прикључак су држали Манасков и Георгијев.

До краја утакмице играло се "гол за гол", Србија је константно била у вођству, голове је постизао углавном Шешум, али су прецизни били и Марсенић и Немања Зеленовић, а Македонци су успевали да изједначе. Шешум је нешто више од три минута пре краја утакмице постигао гол за вођство Србије од 26:25, а у последњи минут српски тим је ушао са играчем мање, што је искористио Стојанче Стоилов и изједначио.

Србија је имала напад 29 секунди до краја утакмице, а десет секунди пре краја дебитант у репрезентацији Дарко Ђукић постигао је први гол на утакмици за вођство од 27:26, али Србија са два играча мање није успела да се одбрани. Манасков је постигао изједначујући гол, који је Србију избацио са Европског првенства.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво