Читај ми!

"Орлови" се враћају кући

Рукометна репрезентација Србије поражена је од Француске са 31:28 (17:12), у одлучујућем мечу на Европском првенству у Данској. Овај пораз је окончао учешће Србије на Европском првенству.

Мушка рукометна репрезентација Србије елиминисана је са првенства Европе у Данској пошто је у последњем трећем колу Ц групе изгубила од селекције Француске са 31:28 (17:12).

Изабраници селектора Владана Матића изгубили су у одлучујућем мечу у којем им је био неопходан барем бод за пролаз у другу фазу такмичења.

Играли су очајно и у нападу и у одбрани, па су олимпијски шампиони Французи лако дошли до тријумфа и с максималним учинком освојили прво место у групи.

Нешто чвршћи отпор српски рукометаши пружили су само у финишу утакмице, међутим, нису били ни близу евентуалног преокрета, стегнути и оптерећени важношћу сусрета.

На континенталном првенству, где је бранила сребрну медаљу освојену пре две године у Београду, Србија је претходно победила Пољску (20:19) и изгубила од Русије (27:25).

У другу рунду такмичења из Ц групе прошли су Француска са четири бода, Пољска са два и Русија без бодова, а рукометаши последњепласиране Србије пакују се за повратак кући.

Овако је протекао меч:

21.45 - Крај утакмице. До краја меча наши рукометаши су успелида смање предност Францута на три гола разлике. На крају Србија - Француска 28:31.

21.43 - У току је последњи минут сусрета.

21.37 - Последњих пет минута игре Фрацузи воде са пет голова предности.

21.35 - Овог играча више наши успевају да искористе са два гола у мрежи Фрацуза.

21.32 - Треће искључење за Француску. Још десет минута игре.

21.30 - Још један успешан напад наше селекије и предност противника је смањена на пет голова разлике.

21.27 - По један погодак на обе стра не током искључења Француза. Остало је још 40 секунд, Србија је у нападуМАтић тражи тајм-аут како би се реализовао и овај напад.  Наши некако успевају да реализују овај напад.

21.25 - Стојковић је непрописно заустављен на линији шест метара и сада Србија има играча више.

21.23 - Ново искључење за Србију, на клупу иде стојковић. Французи реализују седмерац и одлазе на максиманих плу осам - 25:17. Наши успевају да постигну погодак са играчем мање.

21.19 - Нови пад у игри наше селекије. Французи то користе и постижу три гола иводе са 24:17. Матић тражи тајм-аут како би повезао наше редове.

21.12 - Конкретнија игра наших рукометаша у нападу на старту другог полувремена. У одбрани још увек шкрипи, тако да јеголман остављен на милост Француских играча.  Игра гол за гол.

20.51 - Након лошег уласка умеч наше селекције Французи стекли велику предност, коју су одржавали до краја првог дела игре. Доста грешака, лоша организација напада наше екипе. Станић одбранио шта је могао и на неки начин спечио противника да реши победника још у првом полувремену. Резултат 12:17.

20.50 - Ново искључењ на принудан одмор иде Продановић.Ипак наши рукометаши успевају да  постигну један гол.

20.42 - Исклњучење и за нашу селекцију, Французи, за разлику од наших постижу два гола.

20.40 - Прво искључење на мечу, Нарсис је спречио Тоскића да повуче контру, шта могу наши рукометаши са играчем више? Вујин шутира, али нема гола.

20.38 - За Французе, Никола Карабатић је постигао гол. На другој страни терена, нови седмерац за Србију, Момир Илић је прецизан.

20.37 - Французи су искористили седмерац, а на другој страни одличан продор и гол Петра Ненадића. Међутим, Французи постижу гол у наредном нападу, стрелац је Абало.

20.36 - Други гол на мечу за Жерома Фернандеза. На другој страни, нови седмерац за Србију, овај је искористио Момир Илић.

20.35 - Сорендо постиже гол за велику предност Француза, 9:3. Србија смањује, леп гол Ивана Никчевића са крила.

20.30 - Фернандез постиже гол за Французе, а Зеленовић за Србију. Сада је 7:3. 

20.25 - Коначно гол за Србију. Са седам метара прцизан је Вујин. Недуго затим, нови седмерац за Србију, али Вујин овај пут шутира преко гола.  

20.23 - Лоша игра Србије у нападу. На другој страни, нов седмерац за Французе, Жоли и овај пут прецизан. 

20.22 - Други седмерац за Французе, први нису искористили, али овај пут Станић није могао ништа. 

20.21 - Матић је затражио тајм-аут, након грешке у нападу, која је довела до лаганог гола Абалоа. Французи воде са 4:1. 

20.20 - Сјајно додавање Станића до Никчевића, који постиже први гол за нашу репрезентацију. 

20.18 - Данијел Нарсис, уз доста среће постиже други гол за Французе, док на другој страни два ударца брани голман Француза.

20.15 - Почиње меч, први напад имају Французи. 

20.10 - За неколико минута почиње одлучујући меч између Србије и Француске. 

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво