Бициклизам

Балканијада за памћење

Првенство Балкана у планинском бициклизму одржано у Црној Трави, остаће упамћено по сјајном билансу српских бициклиста јер је освојен рекордан број трофеја - чак 11 (4 – 4 - 3).

Наиме, накнадно је саопштено да су се у конкуренцији елита и до 23 године (возили исту стазу заједно) подељена два комплета трофеја - за апсолутну конкуренцији и само до 23 године.

На оба фронта српски бициклисти били су на постољу! У апсолутној конкуренцији су га напунили - први Бојан Ђурђић (Раднички Крагујевац), други Алекса Марић (Црвена звезда) и трећи Иван Томић (Прогресив, Београд). У рангирању возача до 23 године, први је био Алекса Марић. Тако је Алекса Марић забележио историјски успех за Црвену звезду, прве две сениорске медаље са Балкана - злато и сребро!

- Свака част свим репрезентативцима, показали су изванреду форму и велику борбеност - истакао је селектор Иван Давосир. - Конкуренција је била добра, без обзира на изостанак Грка и Румуна, јер знамо да у тим селекцијама нема много возача, можда само један или два, који могу да победе српске бициклисте тако да не би било битнијих промена у укупном билансу трофеја. Одскачу, тренутно, Ђурђић и Марић, показали су то и у Црној Трави. Ђурђић је био скоро пет минута бржи од Марића, а Марић три минута од Ивана Томића! Најбоље пласирани инострани возач био је репрезентативац Црне Горе Лазар Томић на петом месту, јер је четврти био наш репрезентативац до 23 године Оливер Штрбац! Лазар Томић је имао 14 минута слабије време од Ђурђића, што само показује колико је наш најбољи такмичар на планинском бициклу био убедљив.

Давосир је честитао домаћинима из клуба Орловац из Црне Траве на успешној организацију и гостопримству, а леп утисак нису покварили ни проблеми због пропозиција којима је смањен број учесника у трци елита и до 23 године (укупно четири) што је изазвало и протесте неких српских репрезентативаца.

- Сезона је у пуном замаху, већ овог викенда, четворица бициклиста учествоваће на трци у Будимпешти за светске бодове. Стартоваће Ђурђић, Марић, Томић и Штрбац. Треба очекивати добре вести и нове поене за ранг листу јер нам је циљ да се квалификујемо за олимпијску трку у Лондону 2012. - истакао је Давосир, коме је овај шампионат сигурно и лично остати у сећању јер је његова кћерка Невена Давосир освојила бронзу у конкуренцији јуниорки!

Шампионске титуле од српских возача понели су Бојан Ђурђић (елита), Алекса Марић (до 23 године), Николета Митровић (жене - елита) и Мирко Скандарски (јуниори). Вицешампиони Балкана постали су Алекса Марић (елита), Ивана Костић (жене - елита), Оливер Штрбац (до 23 године) и Јелена Ерић (јуниорке). Бронзе су освојили Иван Томић (елита), Марко Симијоновић (кадети) и Невена Давосир (јуниорке).

Такмичење је организовао клуб Орловац уз подршку Министарства омладине и спорта Србије, БСС, Општине Црна Трава, генералног спонзора „Систем ФТО", као и фими Виадукт, Балкан, Власина вода и Банковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво