Читај ми!

Удовичић за РТС: Рекордан буџет за подршку спортистима и клубовима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је гостујући у Другом дневнику РТС-а нагласио да ће новом уредбом Владе бити додељена финансијска сретства за подршку 309 клубова за наменске трошкове. Истакао је и да је за наредну годину усвојен никад већи рекордан буџет са циљем да се помогне развоју спорта.

Министар омладине и спорта је истакао да је нова уредба Владе која је данас ступила на снагу дошла у правом тренутку за наше спортисте и њихове клубове.

"Као што је председник Србије Александар Вучић најавио, данас је дошла никад већа помоћ српском спорту и нашим клубовима. Желим овом приликом да се захвалим председнику и председници Владе што у једном оваквом глобално изазовном тренутку, где су средства врло ограничена, српски спорт није заборављен и нашао се на самом врху одлучивања. Ова средства ће значити нашим клубовима за даље усавршавање и развој. Ради се о 1,2 милијарде динара, 10 милиона евра, и 309 клубова ће добити врло значајну финансијску помоћ. На тај начин желимо да подржимо наше спортисте и тренере и да у овим изазовним тренутцимадобију врло значајна средства за њихов рад и усавршавање.", рекао је Удовичић

Да ли је неко већ добио средства, зашта су намењена и како ће се контролисати њихово трошење.

"Ми већ имамо годину дана искуства, јер смо и прошле године ишли са оваквом помоћи. Прошле године помоћ је износила 1,1 милијарду. Видели смо да је и ове године неопходно да помогнемо, а економски смо довољно стабилни за то. Клубови ће средства добити у наредна два дана. Средства се користе за плате, куповину опреме, закуп простора... А после годину дана можемо да кажемо да је контрола која се врши од стране Спортских савеза на најквалитетнији начин урађена. У предходном периоду 302 клуба су добили средства и сви су их оправдали на по закону адекватан начин."

Министар Удовичић је нагласио да је за наредну годину усвојени  никад већи буџет који је намењен не само врхунском спорту већ и подстицају малих клубова и популаризацији спорта код што млађих узраста.

"Показатељ да је издвојен рекордан буџет је рецимо податак да су средстава издвојена за Параолимпијски Комитет троструко већа. Буџет је развојни са освртом на све сегменте у систему спорта., Закључио је министар Удовичић. 

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво