Читај ми!

Подводни свет, стартује 27. Светско првенство у роњењу на дах

Двадесетседмо по реду Светско првенство у роњењу на дах у организацији Међународног удружења за развој овог спорта биће одржано од 20. до 30. септембра у кипарском граду Лимасолу.

Подводни свет, стартује 27. Светско првенство у роњењу на дах Подводни свет, стартује 27. Светско првенство у роњењу на дах

Ово међународно такмичење, прво од избијања епидемије, окупиће 150 такмичара из 40 земаља у покушају да оборе личне и светске рекорде и то у следећим дисциплинама:

Константни баласт са перајима и са моноперајем, подразумева да рониоци зарањају и израњају употребљавајући искључиво своја пераја или монопераја и руке без повлачења уз коноп или мењања баласта (количине тегова).

Константни баласт без пераја, је дисциплина која подразумева да рониоци зарању и израњају без употребе пераја и без повлачења уз коноп, користећи само своју сопствену снагу. Ово је најтежа спортска дубинска дисциплина јер нема никаквог додатне помоћи приликом зарањања.

Слободан зарон, одликује се тиме што рониоци у овој дисциплини без употребе пераја а уз помоћ руку зарањају и израњају повлачећи се уз коноп. Слободан зарон је спортска дубинска дисциплина са најмање узбуђења јер брзина и дубина зарона зависе само од хармоничног повлачења по конопу.

Међу пријављеним такмичарима посебну пажњу својим заронима привући ће вишеструки носиоци како светских тако и националних рекорда: Немица Џенифер Вендланд, Алексеј Молчанов и Андреј Матвенко из Русије, Мариана Гилеспие и Абделатиф Алојач из Француске, Фатима Корок из Мађарске и Јихон Јанг из Кореје.

Сви заинтересовани моћи ће да прате ово такмичење преко лајв стрима на Јутјуб каналу Међународног удружења за развој роњења на дах - https://www.youtube.com/c/AIDAFreediving.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво