Читај ми!

Милица Мандић: Не планирам да постанем тренер

Двострука олимпијска шампионка, златна српска спортисткиња Милица Мандић, у интервјуу нашој кући открила је професионалне планове. Милица тренерски посао сматра стресним и себе у будућности радије види у улози саветнице.

Милици Мандић је претходне седмице уприличен фантастичан дочек у Београду у организацији њених пријатеља и партнера, компаније Виса, чији је Милица глобални амбасадор.

"Слегле су се емоције и утисци и оно што у овом тренутку осећам је огроман понос. Препоносна сам на све наше резултате. На свог тренера Драгана Јовића Галета и све људе у нашем клубу. Таеквондо клуб Галеб је Србији донео четири медаље на Олимпијским играма. Kада се сетим одакле смо кренули, сматрам све то вансеријским достигнућима, а резултати нашег рада тек ће се видети у будућности. Част ми је што смо заједно обрадовали наш народ и што сам освојила још једно злато. Kада се борба за злато завршила, нисам веровала да је крај меча, била сам збуњена. Данас осећам понос и огромну радост", истакла је Милица Мандић.

У Ботаничкој башти у Београду све је било организовао у духу Јапана и Токија, где је Милица Србији донела и другу златну медаљу на Олимпијским играма овога лета, након освојеног најсјајнијег одличја у Лондону 2012.

"Захвална сам својим пријатељима и партнерима, компанији Виса која ми је одувек пружала огромну подршку. Сваки пут након састанка са њима научим нешто ново и поносна сам на то што имамо овако добру и успешну дугогодишњу сарадњу", рекла је Милица Мандић.

Милица је у интервјуу нашој кући говорила и о професионалним плановима.

"Kад год је тешко кривим себе, а наш тренер Гале је увек ту да нам да праве савете и смернице. Ипак, увек полазим од себе и било би ми заиста тешко да попут њега преузмем огромну одговорност за толики број људи, спортиста који су на борилиштима. Знам колико је и Галету све то стресно, али он свој посао ради фантастично. Ја себе радије у будућности видим као саветника и некога ко би својим искуством могао да допринесе и да на тај начин, саветима помаже будућим шампионима", истакла је Милица.

Многи се и данас труде да је одговоре од одласка у пензију, али Милица Мандић је свесна  да је након свега што је учинила за све нас и нашу земљу, ово дефинитивно крај њене каријере.

"Дошао је тренутак када сам склонија повредама и тело једноставно све чешће не успева да испрати захтеве савременог спорта. Значи ми огромна подршка, али сам свесна да је ово дефинитивно крај моје професионалне каријере", додала је златна олимпијка Милица Мандић.  

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво