Читај ми!

Ивић за РТС: Пласман у осмину финала ми значи много

Млади српски шахиста Велимир Веља Ивић, који се пласирао међу 16 најбољих играча света на Светском купу у Сочију, гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио је о овом јединственом успеху српског шаха у последњих неколико деценија, својим почецима у овој дисциплими као и о очекивањима у наредним такмичењима.

У сенци Олимпијских игара у Токију, у Сочију се одржава Светски куп за шахисткиње и шахисте, најјаче такмичење на 64 поља у свету ове године. Та вест би сигурно остала непозната широј јавности да на такмичењу у Сочију млади српски велемајстор Велимир Веља Ивић није оставрио сјајан успех пласманом међу 16 најбољих играча света иако је на Светски куп отишао као 335. играч на светској рејтинг листи.

„Нисам претерано размишљао о томе како ћу проћи на такмичењу. Био сам концентрисан на то да одиграм што боље могу и много сам превазишао и своја очекивања. И много ми је драго што сам дошао до осмине финала и прилике да играм са најбољим играчима на свету. Чињеница да сам учинио оно што је до сада успело мало коме, значи ми много.", рекао је Ивић.

Велимир Ивић је говорио о одиграним мечевима, сусретима и упознавањима са најбољим играчима на свету које је до тада гледао само на друштвеним мрежама као и о врло специфичном искуству које је стекао на овом такмичењу.

Присетио се својих шаховских почетака пре 12 година и говорио о свему што је потребно да би се постигао максимум у овом спорту, од физичке спремности и увежбаности, па до креативности како би се задржала максимална концентрација током мечева који могу потрајати и по 5-7 сати.

Ивић је закључио да му је ово искуство веома значајно за даљу каријеру у којој очекује још веће успехе.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво