Читај ми!

Први боксерски меморијал "Звонко Вујин" у Зрењанину

Први меморијални међународни турнир у олимпијском боксу "Звонимир Звонко Вујин" одржаће се овог викенда у Кристалној дворани у Зрењанину.

Током два дана очекује се учешће више од 60 такмичара из Србије и шест дежава региона, саопштено је на конференцији за новинаре у Градској кући.

Представницима медија обратили су се генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, Вукосава Ђапић Атанацковић, као и млади боксери зрењанинског "Баната", Страхиња Рашовић и БК "Петровград" Александра Рапаић, учесници Меморијала "Звонимир Звонко Вујин".

У име Боксерксог савеза Србије скупу је присуствовао селектор репрезентације Милан Пиперски.

Организаторе турнира и учеснике конференције за новинаре угостио је у свом кабинету и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, некадашњи успешни каратиста.

Идеја о Меморијалу, али и промени имена Хале "Медисон" у Халу "Звонко Вујин" дошла је прошле године после састанка председника БШ Ненада Боровчанина и градоначелника Симе Салапуре.

Некадашња успешна атлетичарка, сада генерална секретарка Спортског савеза Зрењанина, Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је зрењанинску публику да присуствује мечевима и истакла значај Меморијала у неговању успомене на прослављеног Звонка Вујина и даљем развоју боксерског спорта у граду.

"У организацији овог турнира, поред Боксерског савеза Србије, учествују Град Зрењанин, Спортски савез града и боксерски клубови из нашег града, "Банат" и "Петровград", уз покровитељство Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Ове чињенице би и Звонку Вујину сигурно значиле и мислим да највеће звезде турнира јесу и треба да буду управо домаћи такмичари. Напоменула бих и да ће на турниру наступити комплетна кадетска репрезентација Србије", рекла је генерална секретарка Спортског савеза града. 

Александра Рапаић, из клуба Петровград, једна од најталентованијих боксерки у земљи, истакла је да јој је част што ће наступити на оваквом турниру и боксовати за свој клуб, у свом граду. Очекује добар наступ, као и друге квалитетне мечеве на турниру и позвала је све љубитеље бокса и спорта да дођу на турнир и пруже подршку њој и осталим такмичарима.

Страхиња Рашовић припада најталентованијим такмичарима БК "Банат" и један је од четворо представника тог клуба који ће учествовати на Меморијалу.

И њему је част што ће наступати на турниру, у категорији кадета до 54 килограма и нада се освајању првог места.

Турнир се одржава у категорији кадета, кадеткиња, сениора и сениорки и отвара се у суботу у 14 часова. Планирано је да борбе трају до 20 часова, док ће финалне почети у 18 и трајати до 20 часова. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво