Читај ми!

Ковин добио првог шампиона у боксу – злато за Данила Гулана на првенству Србије

На првенству Србије за млађе категорије у боксу, одржаном у Лазаревцу, први пут је наступио и Клуб борилачких вештина "Академија Витез" из Kовина и одмах је добио и државног првака. То је Данило Гулан, који бокс тренира две и по године.

Захваљујући Клубу борилачких вештина "Академија Витез" у Kовин је стигла прва златна медаља са државног првенства из једног борилачког спорта. Данило Гулан је до пре три године тренирао фудбал, али после сваког тренинга он је имао још много енергије и зато је одлучио да се посвети и мало екстремнијем, али и племенитијем спорту.

"Кренуо сам да тренирам случајно, са другаром сам ишао у теретану, купио сам и рукавице и тако смо почели да тренирамо. Мени се то свидело, уписали смо се у клуб и тако је кренуло", навео је Данило Гулан.

Данило је на првенству државе у полувелтер категорији до 63 килограма до златне медаље стигао после три убедљиве победе од којих је једна била нокаутом. Своје знање користи само у боксерској сали, јер у клубу их уче витешком понашању. 

"Нисам још користио на улици и не планирам и не желим то. Само на тренингу примењујем своје знање и то ми се свиђа", рекао је Данило.

Школа бокса у Kовину је за сад бесплатна и овај спорт тренира педесеторо деце од којих је пет такмичара.

"Искључиво све зависи од њих, ја сам ту да им помогнем да остваре своје циљеве. Никога не терамо да се такмичи, то је искључиво њихова жеља. Данило је амбициозан сам по себи. Јесте тешко, али кад кад се ради срцем и кад си цео дан у сали, добар резултат је неминован", истакао је тренер Клуба борличаких вештина "Академија Витез" Данијел Кокора.

Данило за сад боксује у Супер лиги за Раднички из Kрагујевца, а очекује и позив из репрезентације за учешће на Европском првенству.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво