Читај ми!

Србија са 24 стрелца на Европском првенству у Осијеку

Стручни штаб репрезентације Србије одредио је коначан састав националног тима за Европско првенство у свим стрељачким дисциплинама, које ће бити одржано у Осијеку од 20.маја до 1. јуна. Шампионат у Осијеку је последње квалификационо такмичење за Олимпијске игре, а на њему ће учествовати наша 24 такмичара.

Како је саопштио Стрељачки савез Србије, спортски директор Драган Марковић је, на основу предлога селектора Драгана Доневића и Јелене Аруновић, данас објавио списак учесника и Србију ће у Осијеку представљати 24 стрелаца - 13 сениора и 11 јуниора, а на списку резерви су две такмичарке.

Већина сениорских репрезентативаца и двоје јуниора ће стартовати у по две или три дисциплине, остали у по једној.

Шампионат у Осијеку је последње квалификационо такмичење за Олимпијске игре.

У пет сениорских олимпијских дисциплина (ваздушни пиштољ мушкарци и жене, МК пушка тростав мушкарци и жене и МК спорт пиштољ жене) делиће се по једна квота, док су у оба такмичења ваздушном пушком на располагању по две квоте.

Спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић рекао је да је главни циљ сениорске репрезентације у Осијеку освајање једне до две олимпијске квоте и, као и увек, напад на медаље.

"Неколико наших стрелаца, међу којима су Миленко Себић, Лазар Ковачевић, Душко Петров, Димитрије Гргић, Теодора Вукојевић, би могли да уђу у борбу за олимпијске визе. Сматрам да имамо шансе за три - четири медаље, како у појединачној, тако и у екипној конкуренцији. Екипна надметања ће бити одржана по новом формату, а верујем да ће се наши стрелци у томе добро снаћи. Услови за такмичење су нам познати, недавно смо у Осијеку учествовали на међународном турниру, а потом остали и неколико дана на припремама. Последњи показатељи говоре да су наши стрелци у доброј форми", рекао је Марковић.

Састави микс тимова у свим дисциплинама још нису одређени. Мешовити парови ће бити састављени пред само такмичење.

Сениори, пушка - ваздушна пушка и малокалибарска пушка (тростав 3 пута 40 и МК пушка лежећи): Милутин Стефановић („Чика Мата"), Миленко Себић (Нови Сад 1790). Само ваздушна пушка: Лазар Ковачевић (Јагодина 92). Само малокалибарска пушка (тростав и лежећи став):Стеван Плетикосић („Чика Мата").

Сениорке, пушка - Ваздушна пушка и МК пушка тростав: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Теодора Вукојевић („Чика Мата"). Резерва за МК пушку тростав: Ивана Марић (Полицајац).

Сениори, пиштољ - ваздушни и МК пиштољ: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Душко Петров (Кикинда).

Сениорке, пиштољ - Ваздушни и МК спорт пиштољ: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Јасмина Миловановић (Академац). Ваздушни пиштољ: Бранкица Зарић (Нови Сад 1790). Резерва за ваздушни пиштољ: Јелена Томић (Кикинда).

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво