Читај ми!

НФЛ играч жели на ОИ у Токио као спринтер на 100 метара

Вајд рисивер Сијетл Сихокса Ди Кеј Меткалф пробаће да се избори за место на Олимпијским играма у Токију у дисциплини спринта на 100 метара, а тај његов подухват није баш наишао на добар пријем код ривала и легенди америчке атлетике.

Велика звезда Америчке професионалне лиге у фудбалу узбуркала је страсти у америчкој атлетици због свог подухвата, односно идеје и жеље да као спринтер наступи на предстојећим Играма у Токију.

Наиме, у недељу се одржавају квалификације које организује америчка федерација ”USA Track & Field” (USATF) у Волнату, у Калифорнији.

Меткалф свој оптимизам заснива на резултатима које је одтварио на ”НФЛ комбајн” тестирањима 2019. године, на којима је трчао 40 јарди (36,5 метара) за 4,33 секунде, док је на једној утакмици на трчању од 90 јарди (82,2 метра) достигао брзину од 36,44 километара на час.

Међутим, атлетичар Мајк Роџерс, који ће се против Меткалфа такмичити у недељу, скептичан је и не верује да ”уљез” из другог спорта може да достигне потребан ниво и одржи га.

”Он мора два пута да трчи у складу са својим максимумом, и то ако прође први круг”, сматра Роџерс, који има злато у штафети са СП 2019. године и додаје да НФЛ играчи просто немају немају механику и технике расподеле тежине спринтера.

Сличног става је и Раи Бењамин, који је освојио злато на Светском првенству 2019. у штафети на 400 метара и такмичиће се у дисциплини 400 метара са препонама.

”Атлетска заједница се такмичи са НФЛ-ом ко је и колико брз, и то је једна ствар. Али мислим да нема потребе да попуштамо Ди Кеју. Он је феноменалан спортиста и потребно пуно петље и срца да се стварно изађе и стане у ред против момака који су на терену."

Квалификациони стандард за америчке мушке учеснике на ОИ у овој дисциплини је 10,05 секунди.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво