Читај ми!

Импресивни напредак футсала у Лозници

Љубав према спорту понекад је довољна да се постигну највиши циљеви, а о томе најбоље сведочи футсал клуб Лозница Град, којем је било потребно само три године да од најнижег ранга стигне до Прве лиге Србије.

Три године рада, труда и упорности, а пре свега, кажу, велике љубави према спорту, било је потребно футсал клубу Лозница Град да заигра у друштву најбољих у земљи.

Последња станица на том путу била је утакмица против Црвене Звезде коју су Лозничани добили са чак осам према нула.

"За мене је пре свега велика част што сам био део ове екипе и направили смо један велики успех, ушли смо у Прву лигу. Оно што је најважније је обрадовали смо све људе из Лознице, руководство и наравно нас играче", рекао је фудбалер Марко Перић.

Пре почетка епидемијске ситуације, сваку утакмицу у "Спортском центру Лагатор" пратило је око хиљаду Лозничана, јер су футсалери брзо придобили симпатије својих суграђана. Већину играча чине управо Лозничани, а и они који су дошли са стране, тврде, да су већ су почели да осећају као домаћи.

"Цела ова сезона некако се како кажу људи из клуба издваја као историјска за клуб , изборили смо тај највиши степен такмичења. Један изузетан скуп појединаца, индивидуалних квалитета, али који смо ми уклопили у тимски рад, преовладало је другарство, та нека хемија што је најбитније за неки резултат који захтева дуг временски период", речи су Александра Миловановића.

Футсал клуб основан је као ентузијастички подухват двојице Лозничана, а осим назива и фудбалера, на почетку, кажу, нису имали ништа. Ништа, сем жеље за победом. А она је била толико јака да су све препреке савладане и да су сада клуб који ће се такмичити раме уз раме са најбољима.

"Љубав према футсалу, љубав према овом граду, љубав према овој земљи то би били неки основни мотиви који су нас водили све ово време. Желимо да и у елити оставимо траг, да покушамо да нападнемо и ту прво место и да будемо шампиони државе", закључио је Миодраг Лазаревић, члан управе клуба.

У новој сезони амбиције Лозничана још су веће - освајање титуле првака државе и игра у Лиги Шампиона. Надају се и повратку навијача на трибине, јер је успех још вреднији када се подели са другима.

 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво