Читај ми!

Вишацки за РТС: Игре ће се сигурно одржати а очекујемо још наших учесника

Генерални секретар Олимпијског Комитета Србије Ђорђе Вишацки је гостујући у Јутарњем програму истакао уверење да влада Јапана и њихов Организациони комитет чине свепотребно да се надметања одрже и уверен је да ће наши спортисти постићи максималне резултате.

Нешто мање од 100 дана остало је до коначног почетка Олимпијских Игара у Токију. Србија у овом тренутку има 66 спортиста са испуњеном нормом и то у 12 спортова.

"Поред свих њих имамо и још четити спорта где можемо још да се квалификујемо. Наравно највише то очекујемо од мушке кошаркашке репрезентавије, а као што гледаоци знају, квалификациони турнир ће се одржати у Београду у јуну и надамо се да ће се наши репрезентативци квалификовати, што ће знатно променити бројно стање наших спортиста у Токију. Поред њих можемо још очекивати тријатлом, бокс, тријатлон, пливачка штафета... Тако да је отприлике тридесетак спортиста још неки оптималан број спортиста који можемо очекивати у наредним месецима. Наравно много тога ће зависити од здравствене ситуације у свету обзиром на то да се још доста такмичења одлаже. Коначан број знаћемо у јуну када се завршавају квалификације у свим спортовима.", рекао је Ђорђе Вишацки.  

Какве смернице имате из МОК-а, Олимпијске игре ће се сигурно одржати то је извесно?

"То је извесно и влада Јапана и Организациони комитет чине све да се то обистини. Сви су свесни да је ово један спедифичан догађај обзиром да из 206 земаља света треба да се сјати спортисти на једно место и то ће бити највећи догађај тог типа од момента када је почела пандемија. Са друге стране то изазива бројне организационе проблеме како организаторима тако и учесницима, али обзиром на то шта смо ми све прошли и сналазили у последњих тридесетак година, кад смо имали и санкције, мислим да ми проналазимо начин можда мало боље него остали."

Генерални секретар Олимпијског Комитета Србије је потом укратко образложио како ће изгледати поједини организациони детаљи од боравка спортиста, здравствене и епидемиолошке превенције, какво ће бити присуство публике на борилиштима, до тога како ће изгледати само отварање игара и дефиле спортиста.

Говорећи о досадашњим успесима наших спортиста, а посебно се осврћићи на освојених 8 медаља у Рију, Ђорђе Вишацки је истакао да тај историјски успех може бити и надмашен у Токију.

"Што се олимпијског Комитета тиче ми смо уз подршку Министарства омладине и спорта и државе обезбедили нашим спортистима све што им је потребно да се колико-толико нормално спремају. Чињеница је да тренутно немамо све оне параметре које смо ранијих година имали пред почетак игара, а то су Европска и Светска првенства која показују где се спортисти налазе тако да ће ово бити први догађај где ће се сви скупити на једно место.", закључио је Вишацки.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво