Стојић: Без проблема можемо да се тркамо за одличје и на ОИ

Милош Васић и Мартин Мачковић извеслали су феноменалну трку, можда и најквалитетнију у каријери, а главни циљ је да будемо најбољи у олимпијском финалу, изјавио је Никола Стојић, тренер српског двојца.

На Европском првенству у италијанском Варезеу, Васић и Мачковић су у двојцу без кормилара освојили бронзу, а до тог успеха дошли су заједно са новим тренером, некадашњим репрезентативцем, светским шампионом и учесником Олимпијских игара 2000, 2004, 2008. и 2012. године.

"Својевремено сам веслао са Милошем на Светском првенству 2014. године у Амстердаму у четверцу, а и са Мартином сам исте године веслао у двојцу без кормилара, тако да се ми добро познајемо. Сарадња је била изузетно добра, десила на брзину средином децембра. Стицајем околности које су се десиле у савезу и промена у клубу. Радили смо мирно, сталожено и квалитетно. Милош и Мартин су извеслали феноменалну трку, можда и најквалитетнију у својој каријери. У светској конкуренцији освојили су бронзану медаљу на ЕП", рекао је Стојић Тањугу.

Пре шампионата Европе тандем Васић- Мачковић изборио је и олимпијску визу за Токио.

"Имали смо и доста потешкоћа, с обзиром да је изостала права подршка од нашег Веслачког савеза, чак је према мени као тренеру билио опструкција и дезавуисања. Све то смо успели да пребродимо и да се у најбољем светлу покажемо на ЕП. Прво смо победили на изборној трци крајем фебруара за одлазак на ОИ, а потом смо освојили бронзану медаљу".

Стојић наводи да ових успеха не би било да није било велике подршке Министарства омладине и спорта и министра Вање Удовичића и Олимпијског комитета Србије и председника Божидара Маљковића.

"Уз њихову подршку ми смо успели да извесламо квалитетну трку и освојим медаљу. Од данас па надаље до Токија, чекају нас припреме за Олимпијске игре и то нам је главни циљ. Успут ће бити провера, али без икаквог оптерећења. Главни циљ је да 30. јула, када је на програму финале Олимпијских игара, будемо најбољи. У Варезу су показали да припадају самом светском врху и да једноставно могу да се тркају са светским првацима, са Хрватима и Италијанима, који су у врху неколико година. Без проблема можемо да се тркамо за одличје и на ОИ, без притиска и оптерећивања да нам је то императив. Циљ нам је да још више унапредимо и технику и физичку припрему до ОИ, да будемо најспремнији и најбољи у Токију. Веруејм да ће то да донесе добар резултат", закључио је Стојић.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво