Душан Рајовић капитен Србије на трци Београд – Бањалука

Најбољи српски бициклиста Душан Рајовић предводиће Србију као капитен бициклистичке репрезентације на 15. медђународној трци Београд - Бањалука која ће се возити од 22. до 25. априла. Рајовић тренутно наступа за чувени Делко тим из Француске и учесник је највећих светских трка у претходне четири године.

Из године у годину Душан Рајовић бележи све боље резултате на међународној сцени и биће велика узданица наше репрезентација на нашој најквалитетнијој трци од Београда до Бањалуке.

Рајовић је и прошле године наступао за репрезентацију Србије на Трци кроз Србију где је доминантно победио у последњој, трећој етапи у Новом Саду.

Душан Рајовић је на крају прошлогодишњој Трке кроз Србију заузео и четврто место у генералном пласману.

"Ове године репрезентација Србије на трци Београд-Бањалука требало би да наступи са нашим тренутно најјачим саставом под вођством капитена Рајовића. Неки од возача су повређени, пре свих сјајни Вељко Стојнић који вози за италијаску екипу Вини Забу, а и сама ситуација са коронавирусом много мења ствари, тако да ћемо тек након следеће трке и припрема одлучити ко ће све бити 22. априла на старту", рекао је Милош Миладиновић, селектор сениорске репрезентације Србије.

Без обзира на састав, селектор је истакао велику мотивисаност целог тима да се дође до најбољих резултата.

"Момци су мотивисани и жељни тркања, форма је тренутно добра, возачи иза себе имају неколико трка и припрема тако да очекујемо максимално залагање и добре резултате. Конфигурација стазе током етапа нам одговара и иде у корист.", додао је Миладиновић.

Селектор истиче да су бициклисти Србије поносни што представљају своју земљу.

"Нама доста значи наступ на трци Београд - Бањалука, ми смо фактички домаћини, представљамо нашу земљу и носимо велику одговорност. Можда и најлепши осећај возити тако велику трку пред нашом нацијом и нашим народом. Носити дрес Србије и слушати химну Србије у нашој земљи је велика част и поносни смо због тога", рекао је Миладиновић.

Конкуренција ће бити изузетно јака, јер на трку Београд - Бањалука долазе неке од најбољих светских екипа из Италије, САД-а, са Новог Зеланда, из Парагвај, Камбоџе, Немачке, возачи из Шпаније, Словеније, Русије и читавог региона.

"Утисци о трци су позитивни, лепа сећања нас везују за Трку Београд - Бањалука, наравно сваке године има пехова, неколико лоших тренутака али и то је део бициклизма. Видели смо списак екипа за ову годину, мало смо анализирали, момци су и претходне трке возили са њима тако да су нам већ познати и знамо њихове квалитете. Што се тиче квалитета саме трке, могу рећи да је из године у годину трка, као и сама организација све боља и озбиљнија. Трка Београд - Бањалука је тренутно у рангу са највећим европским и светским такмичењима, а има још ствари које би могле да се промене" истакао је селектор Миладиновић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво