Удовичић на Етноспорт форуму у Истанбулу

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић је, на позив Неџмедина Билала Ердогана, председника Светске конфедерације традиционалних спортова и др Мехмета Мухарема Касапоглуа, министра омладине и спорта Републике Турске, учествовао на Етноспорт форуму у Истанбулу, који је званично отворио председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Министар Удовичић је на скупу истакао значај очувања традиционалних спортова, чијом се популаризацијом и масовношћу ствара не само спортска вредност, већ и спона између младих и традиционалних вредности, саопштено је из Министарства омладине и спорта.

Удовичић је нагласио значај те додатне вредности, посебно у временима изазова који су на глобалном нивоу у свим сферама друштва и деловања. Такође, врхунски спорт је медијски доминантан, али једнако важно је бављење спортом у свим његовим облицима у целој популацији јер то заправо јесте предуслов здравља, а традиционални спортови су управо један од највреднијих механизама за обезбеђење овог циља, закључио је министар Удовичић.

На маргинама форума Удовичић се састао и билатерално са својим колегом др Мехметом Мухаремом Касапоглуом, са којим је разговарао о утицају пандемије на спорт и младе и интензивирању билатералне сарадње у областима омладине и спорта.

Министри су конкретизовали пројекте које ће убудуће реализовати кроз потврђено добро сарадњу и искуства спортиста и тренера две земље, наведено је у саопштењу.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво