Читај ми!

Гајичић и Стевић: Бициклизам је идеалан за промоцију Србије и Републике Српске

Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије и Иван Стевић, четвороструки олимпијац наше земље и директор Гран фонда били су гости РТС-а и причали о великим плановима у 2021. години.

Србија ће од 12. до 15. августа бити домаћин Европског првенства у планинском бициклизму у Новом Саду, на прелепој Петроварадинској тврђави.

У нашу земљу доћи ће више од 500 најбољих европских бициклиста у планинском бициклизму, и биће то идеална прилика за промоцију Србије, Новог Сада, али и за развој српског бициклизма.

Наша земља узда се у добре резултате наше олимпијске Јоване Црногорац и нашег најбољег такмичара у овој дисциплини, Александра Романа.

Србија је прва земља региона која је добила ту част да буде домаћин Европског првенства у бициклизму у дисциплини планински бициклизам.

Од 22. до 25. априла очекује нас и 15. издање међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука која се налази у првој категорији Светске бициклистичке Уније.

Очекује се долазак неких од најбољих тимова из Шпаније, Италије, Немачке, Француске, Русије, из региона и читавог света. Међу учесницима ће бити и комплетна репрезентација Србије.

У јуну ће се возити и 61. Трка кроз Србију, наша најпознатије и најпризнатија трка, која постоји од 1939. године.

Већ у септембру нас очекује и Гран Фондо Србија који ће се возити у Београду и који ће 25. и 26. септембра окупити више од 1000 бициклиста из читавог света на друмовима наше престонице.

Гран фондо је један од најмасовнијих спортских покрета у свету. У питању је аматерски бициклистички спектакл на којем учествују и професионални бициклисти, а трке Гран фондо серије одржавају се у највећим светским градовима попут Њујорка, Рима, Лондона, Патиза, Лос Анђелеса, Сеула, Сао Паола, Рио де Жанеира, Дубаија, Сиднеја и окупљају милионе такмичара, међу којима су и некадашње велике звезде светског спорта.

Током Гран фонда Србија, возиће се и Фан фондо, трка која има за циљ промоцију бициклизма међу рекреативцима и најмлађима.

Лепа вест је да ћемо ове године имати прилику да уживамо и у Светском Гран фондо шампионату за Мастерсе, које ће возити на Јахорини и у Источном Сарајеву. Директор тог шампионата биће директор Трке кроз Србију и трке Београд - Бањалука Владимир Куваља, док ће спортски директор бити управо Иван Стевић.

Бициклистички Савезу Србије и Републике Српске одлично сарађују и раде на промоцији и додатном повезивању нашег народа у Србији и Републици Српској.

Гајичић и Стевић су ове седмице посетили и Бањалуку где су министарки породице, омладине и спорта Републике Српске, Соњи Давидовић доделили свечану плакету у знак захвалности за сву подршку коју пружа у развоју бициклизма и спорта генерално.

,,Ово је година српског бициклизма и промоције одличне сарадње Србије и Републике Српске, али и свих наших спортских, туристички и културних потенцијала у читавом свету. Спремно дочекујемо сва ова међународна такмичења која Србију и Републику Српску на велика врата враћају на мапу светског и европског бициклизма" изјавио је Саша Гајичић, наш најбољи бициклиста свих времена.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво