Светско студентско првенство у теквондоу у Београду

Припреме за одржавање Светског студентског првенства у теквондоу у Београду успешно су завршене, сопштило је предузеће Универзијада Београд 2009 (УБ2009).

На Светском првенству у теквондоу, од 16. до 20. јула, у београдској Хали спортова, учествоваће 39 репрезентација са скоро 300 такмичара у мушкој и женској конкуренцији.

Председник Универзитетског спортског савеза Србије и директор фирме УБ2009 Синиша Јаснић најавио је да ће овог лета Београд бити домаћин три светска студентска шампионата.

Овог лета ће се у Београду одржати светска студентска првенства у теквондоу, веслању и кајаку и организација тих турнира је "тестирање града за предстојећу Универзијаду следеће године", саопштио је Јаснић, додајући да "Београд ради на учвршћивању и оснаживању универзитетског спорта".

Потпредседник теквондо асоцијације Србије Драган Јовић рекао је да је светско студентско првенство важно такмичење за Србију и изразио наду да ће Београд потврдити да је добар домаћин.

"Светско студентско првенство у овом спорту је цењено у свету и драго ми је што смо у могућности да угостимо 300 такмичара из целог света. Сигуран сам да ће такмичење протећи у спортском духу и доброј организацији", рекао је Јовић.

У свету се око 70 милона људи професионално и рекреативно бави теквондом.

Јубиларне 25. летње Универзитетске игре ће се одржати у Београду од 1. до 12. јула 2009. године. Први пут у историји окупиће се 12.000 учесника из 170 земаља.

Универзијада у Београду биће највеће спортско такмичење у свету 2009. године, и највећа Универзијада икада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво