Читај ми!

Белорусија и Лукашенко остали без организације Светског првенства у хокеју

Међународна федерација хокеја на леду одлучила је да одузме Белорусији домаћинство светског првенства, због политичке ситуације у Минску и пандемије коронавируса у тој земљи.

Белорусија је требало, заједно са Летонијом да организује највећу смотру светског хокеја на леду, али је Међународна федерација хокеја на леду (ИИХФ) донела одлуку да Минск тренутно не испуњава услове за безбедно организовање турнира.

ИИХФ је одлуку донео после консултације са стручњацима, деоничарима и спонзорским пулом, а установљено је да "у овом тренутку немогуће гарантовати безбедност тимовима, гледаоцима и званичницима током организације светског првенства".

Опозиција у Минску ову одлуку сматра великом победом, нарочито ако се у виду има чињеница да је председник Белорусије Александар Лукашенко велики заљубљеник у хокеј на леду.

Лукашенко је прошле седмице покушао да увери челнике ИИХФ да је Белорусија спремна да организује турнир, али су се након тога повукли бројни спонзори.

Политичка ситуација у Белорусији је нестабилна још од августа, када је Лукашенко победио на изборима, за које опозиција тврди да су намештени.

Поред тога, ИИХФ је забринут и због лабавих мера власти у борби против пандемије коронавируса.

По свему судећи, Летонија ће сама организовати светско првенство у хокеју на леду и то у једној дворани, како би се смањиле компликације око путовања, али и смањио ризик од ширења заразе ковида-19.

Светско првенство у хокеју на леду на програму је од 21. маја до 6. јуна.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво