Читај ми!

Највећи НФЛ тренер данашњице одбио Трампову Председничку медаљу слободе

Бил Беличик, главни тренер Њу Ингланд петриотса, објавио је да ће одбити Председничку медаљу слободе, коју је требало да прими у четвртак од Доналда Трампа. Највећи НФЛ тренер данашњице саопштио је да су "трагични догађаји из прошле недеље" разлог због којег се одлучио на овакав потез.

Човек који је је са "патриотама" освојио шест титула на Супербоулу, резигниран протестом Трампових присталица и уласком у Капитол, као и понашањем одлазећег председника, одбио је најважније највише америчко цивилно одликовање.

"Недавно ми је понуђена прилика да примим Председничку медаљу слободе, што ми је ласкало због поштовања онога што то признање представља и дивљења према бившим добитницима", истакао је Беличик.

"После тога су се догодили они трагични догађаји из прошле недеље, али је одлучено да се додела ипак организује. Пре свега, ја сам амерички грађанин са великим поштовањем према вредностима наше нације, слободи и демократији."

Беличик је вођа Петриотса од 2000. године и од тада је постигао резултате који га чине најбољим тренером свих времена у америчком фудбалу.

Пре четири године је написао писмо подршке Доналду Трампу у којем је истакао да су њих двојица пријатељи дуго година и да његови потези нису политичке природе.

Сада је одлучио да одбије Председничку медаљу слободе јер се земља налази пред колапсом у последњим данима Трампове владавине.

"Представљам такође своју породицу и тим Њу Ингланд петриотса. Једна од најисплативијих ствари у мојој професионалној каријери догодила се токо 2020. године, захваљујући изузетном вођству у нашем тиму, разговори о социјалној правди, једнакости и људским правима су избили у први план и постали дела. Настављајући те напоре, истовремено остајући веран људима, тим и земља коју воли превазилазе вредности сваке појединачне награде", закључио је Беличик.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво