Читај ми!

Удовичић за РТС: Држава снажно помаже српски спорт

Финансијска подршка Владе Србије у износу од 1,1 милијарду динара представља директну и никада већу подршку спортским клубовима, изјавио је министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић за РТС.

Удовичић је говорио о Програму финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услед пандемије коронавируса, са циљем очувања стабилности система спорта у олимпијским и параолимпијским гранама. 

"Желим да напоменем да смо до сада имали рекордна давања и да с новом уредбом постајемо лидери у додељивању бесповратних средстава нашим клубовима", рекао је министар.

"Систем спорта је огроман, то нису само спортисти и тренери, широк је дијапазон људи на које се односи уредба и сва друга или трећа лица и породице које су укључене, ова помоћ ће имати огроман значај за клубове да имају најбоље услове, да упркос свим недаћама с којима су се сусрели, кроз јасан показатељ да као Влада и државама имамо довољно економске снаге да помогнемо рад спортских удружења", додаје Удовичић.

"Шаљемо јасну поруку да српски спорт вреди, спортисти су најбољи амбасадори. Желимо да им се захвалимо и помогнемо у раду и стварању нових успеха. Прошле недеље смо имали три медаље, значајан је напредак и тој области. Жеља нам је да наставимо рекордан низ и мислим да ће 1,1 милијарду помоћи српском спорту дати снажан импакт и омогућити још боље резултате у наредном периоду", закључује Удовичић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво