Читај ми!

Почиње међународно финале СИМ у Сарајеву

Међународно финале Спортских игара младих (СИМ) почиње у Сарајеву, где ће се школарци из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине такмичити у 10 спортова. Делегација Србије броји око 270 чланова, а на такмичењима ће нашу земљу представљати такмичари из 21. града.

За разлику од претходних година када је финале одржавано током августа у Сплиту, завршна такмичења одржаће се у Сарајеву, у склопу обележавања 10. годишњице Игара, а због пандемије корона вируса у у епидемиолошки строго контролисаним условима у прелепом комплексу луксузних хотела на Илиџи.

Поред тога што ће се такмичити у шаху, тенису, рукомету, уличној кошарци, атлетици, одбојци, одбојци на песку, стоном тенису и турнирима Кока-Кола куп у малом фудбалу и Лино игри између две ватре, деца ће, као и сваке године, уживати у дружењу, доброј забави, сусретима са старим пријатељима и упознавању нових.

Делегација Србије броји око 270 чланова, а на такмичењима ће нашу земљу представљати омладина из Ниша, Пријепоља, Краљева, Куршумлије, Сремске Митровице, Крагујевца, Чачка, Крушевца, Новог Сада, Кикинде, Сурдулице, Босилеграда, Београда, Алексинца, Шапца, Прибоја, Обреновца, Нове Вароши, Сокобање, Чајетине и Челарева.

"До сада су се представници Србије са финала у Сплиту увек враћали са великим бројем освојених медаља, али и богатији за предивна искуства и много нових пријатеља, што је на Играма далеко важније од самог пласмана. Нема сумње да ће и ове године СИМ-овци из региона уживати у још једној спортској авантури за памћење, а прилика да заједно прославимо 10. рођендан Игара у Босни и Херцеговини биће свакако разлог више да нам свима овај спектакл остане у прелепом сећањ", истакла је председница СИМ Србије Ивана Јовановић.

„Да би заиста тако и било ми ћемо, као и на свим досадашњим активностима Дунав осигурање Спортских игара младих у Србији, и током путовања и боравка учесника Великог међународног финала у Сарајеву инсистирати на поштовању строгих мера у борби против вируса ковид -19.", рекла је председница СИМ.

"Ова сезона Игара је у целом региону другачија од свих досадашњих због епидемиолошке ситуације. Здравље деце учесника одувек нам је било приоритет. Морамо сви заједно бити одговорни и према себи и према другима, јер је то једини начин да се у овим околностима играмо, такмичимо и дружимо", нагласила је Јовановић.

Током овогодишње сезоне Игара у Србији, која је отворена у Прибоју и трајала 189 дана, на свим манифестацијама и нивоима такмичења у 27 градова широм Србије присустовало је укупно 72.154 учесника.

На државном финалу, одржаном током три смене у Брзећу, на обронцима Копаоника и у Прибоју, било је 1.970 учесника из 48 места у Србији, а на организацији читаве сезоне радио је импозантни СИМ тим, који броји чак 2.540 чланова.

Као што је познато, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, па и на међународном финалу, за децу је апсолутно све бесплатно, а све то не би било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора Дунав осигурање Спортских игара младих Србије: Александра Вучића председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - Компаније Дунав осигурање, као и компанија Кока-кола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

 

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво