Читај ми!

Пожаревац десети пут заредом домаћин Трке кроз Србију 2021. године

Пре месец дана завршена је јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију, а делегација наше најпознатије трке посетила је Пожаревац, град који је проглашен за најбољег домаћина деценије на нашој најзначајнијој бициклистичкој манифестацији.

Челни људи Трке кроз Србију, на челу са директором Владимиром Куваљом одали су још једном посебно признање граду Пожаревцу, који је девет година за редом био домаћин етапе на најпознатијој бициклистичкој трци у овом делу Европе.

Током 2019, Пожаревац је био и домаћин циља на Трци кроз Србију, док ће на наредној, 61. манифестацији која ће бити одржана у јуну 2021. године, Пожаревљани дочекати караван са више од 300 страних учесника на старту наше најквалитетније трке.

"Када смо у новембру прошле године преговарач са Пожаревцем око организације Трке кроз Србију, све је било нормално, а онда је дошла та пандемије, и многи градови су се запитали шта даље, и због безбедносне, што због финансијске ситуације, јер ми организујемо међународну догађај, са више од 300 страних учесника. Ипак, захваљујући Пожаревцу и другим градовима и општинама, попут Мионице, Златибора, Новог Сада и Источног Сарајева, који су нам дали огромну подршку, једноставно смо добили ветар у леђа и заједно смо успели да организујемо изузетно квалитетну трку у овим тешким временима", истакао је Владимир Куваља, директор Трке кроз Србију.

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, срећан је јер је његов град потврдио награду "Домаћина деценије".

"Имајући у виду да је трка међународној карактера и да су у нашу земљу дошле изузетно квалитетне екипе из целог света, велика нам је част и задовољство што смо били део једног оваквог догађаја. Добили смо информације да су сви такмичари из света из наше драге Републике Српске, из читавог региона поднели понови прелепе утиске из Пожаревца, довољно говори о томе да смо потврдили ту награду 'Домаћина деценије' због чега смо веома поносни и захваљујемо се на том признању организаторима Трке кроз Србију", наводи Павловић и додаје:

"Ово је лепа промоција нашег града, инострани такмичари препознају Пожаревац и промовишу наш град у свету, а и Пожаревљани су презадовољни организацијом, имали су итекако шта да виде у нашем граду током трке. Најважније је да смо наставили традицију и током организације Трке кроз Србију али и током организације Љубичевских коњичких игара које су веома битне за наш град."

Поред организације друге етапе на овогодишњој Трци кроз Србију, град Пожаревац је ове године био домаћин и 57. Љубичевских коњичких игара које су због пандемије коронавируса одржане без присуства публике, али традиција је настављена и Пожаревац је доказао да је град спорта и богате историје и традиције коју негује.

"Трка кроз Србију је веома важан догађај за наш град, поготово због чињенице да је то био први спортски и међународну догађај у нашем граду, након којег смо организовали и традиционалне Љубичевске коњичке игре, а потом су и наши клубови наставили своја такмичења што нам је изузетно драго. Наставиће о да подржавамо Трку кроз Србију која промовише не само наш спорт, већ и туризам и културна дешавања у нашем граду", истакла је Ана Миљанић, народна посланица.

На организаторима Трке кроз Сбрију је сада још већи изазов, како побољшати организацију у наредној години, с обзорим на то да је Светска бициклистичка Федерација овогодишње издање оценила највишим оценама и прогласила трку једном од најбољих у Србији у последњих 30 година.

"У нашој земљи сви знају за Тур де Франс. Наш циљ је да у наредним годинама сви у Србији али и у целом свету знају и за Трку кроз Србију, да постане позната као Тур де Франс. Ми морамо да негујемо и развијамо сва спортска такмичења која промовишу нашу земљу у свету. Посебну важност носи и чињеница да ова трка повезује наш народ у Србији и Републици Српској", напоменуо је Саша Павловић, градоначелник Пожаревца

Овогодишња Трка кроз Србију је другу годину за редом стартовала из Републике Српске.

"Дугујем испред народа Републике Српске велику захвалност Републици Србији и народу у Србији што су нам омогућили да у претходне две године Трке кроз Србију стартује из Републике Српске. Велика част ми је да овако ексклузивно кажем да ће наредна, 61. Трка кроз Србију у јуну 2021. стартовати из Пожаревца и завршиће се у Републици Српској", додао је Владимир Куваља, дикректор Трке кроз Србију.

На овогодишњој Трци кроз Сбрију први пут су наступиле и две професионалне екипе из Шпаније, које су најавиле долазак и наредне године. Директор Владимир Куваља са својим тимом води преговоре са челницима Светске бициклистичке Федерације како би Трка кроз Сбрију наредне године прешла у прву категорију светског бициклизма.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво