Глумац Александар Срећковић Кубура председник шаховског клуба Црвена Звезда

Познати глумац Александар Срећковић Кубура нови је председник Управног одбора Шаховског клуба Црвена Звезда, који ове године слави 75 година од оснивања.

Како се наводи у саопштењу, Срећковић је добио је поверење свих чланова Скупштине клуба и биће председник Управног одбора наредне четири године.

"Љубав према шаху родила се када је мој старији син Алекса као тинејџер био активан шахиста и постизао запажене резултате. Звезда је један од најстаријих шаховских клубова који је изнедрио наша највећа шаховска имена попут Светозара Глигорића, Александра Матановића, Борислава Ивкова.... Желимо да јој вратимо стару славу, подстакнемо обнову шаховске игре у нашој земљи, као спорта за развој првенствено можданих вијуга, стрпљења и логике. Надам се да ћу и у овој подели одиграти важну улогу и вратити стару славу и Звезди и шаху", рекао је Срећковић.

За директора клуба поново је изабран Драгољуб Раичевић Раичко, који је ту функцију обављао и у претходном мандату, док је за спортског директора изабран Стефан Ђурић - велемајстор и капитен мушке екипе. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво