Маратонац и бициклиста у тандему на хуманитарном задатку

Двојица младих хуманих људи, ултрамаратонац Александар Кикановић из Лознице и бициклиста Никола Томић из Ваљева, заједно прикупљају помоћ за први корак 7-годишњег Павла Тасића из Београда. Акцију су прекинули на дан, да би успоном од Ваљева до Дивчибара захвалили свим здравственим радницима који се боре за здравље пацијената заражених ковидом 19.

Александар Кикановић, ултрамаратонац из Лознице, 40 км од Ваљева до Дивчибара каже да је истрчао врло лако. Бициклом га је пратио Ваљевац Никола Томић, чија је идеја била да се овим гестом заједно захвале медицинском особљу, јер већ пет месеци раде најтежи посао.

”Сви људи који су у скафандерима по цео дан и буквално носе пелене за одрасле, који носе капе, визире, рукавице на +40. Једини начин, не можемо да им помогнемо нешто новчано, да им помогнемо с неким пакетима, са неким излетом, да их одведемо негде, али, ево, дошли смо на дивно место, где је чист ваздух у знак захвалности што се боре и што раде тај посао одговорно", каже Никола Томић, бициклиста из Ваљева.

Двојица хуманих људи определила су се да прикупљају помоћ за лечење болесне деце преваљујући километре. У протекле три године Александар Кикановић истрчао је неколико ултрамаратона. Од почетка епидемије заједно су стигли и до руске границе.

”Трчаћу у недељу од Ваљева до Београда, пратиће ме исто бициклиста, Никола Томић, трчаћу хуманитарно за малог Павла Тасића из Београда. Значи, за Павла Тасића скупили смо неких 80 000 динара, али акција још траје до недеље. Кроз мој хуманитаран рад задње три године скупио сам сигурно неких 70.000 евра за болесну децу", поручује Александар Кикановић, ултрамаратонац из Лознице.

Никола Томић је за годину и по дана бициклом прешао око 10.000 километара. Двојици хуманитараца путеви су се укрстили лане када су прикупљали новац за лечење тог детета. Од тада често иду у истом смеру, ка истом циљу.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво