НФЛ сезона под великим знаком питања због коронавируса

Сезона у америчком фудбалу, која би требало да почне у септембру, могла би да буде отказана у случају другог таласа пандемије коронавируса, упозорава Ентони Фаучи.

НФЛ тимови спремају се за почетак сезоне 10. септембра, али постоји могућност да она у потпуности буде отказана, преноси Си-Ен-Ен.

"Уколико играчи не буду потпуно изоловани од спољног света и ако не буду тестирани скоро сваког дана, тешко је предвидети да ли би НФЛ сезона могла да почне ове јесени. Уколико буде другог таласа епидемије, што је реална могућност нарочито узимајући у обзир предстојећу сезону вируса, можда фудбала неће бити ове сезоне", рекао је Ентони Фаучи, водећи амерички стручњак за заразне болести.

У понедељак је неколико играча Хјустона и Даласа било позитивно на тестирању на коронавирус. Нико од тих играча није био у клупским просторијама, а тимови поштују здравствене протоколе.

Комесар НФЛ лиге Роџер Гудел је у мају установио протоколе, према којим тимови могу постепено да отварају тренажне објекте, док су почетком јуна играчи и тренери почели са тренинзима.

Отказане су утакмице планиране да се играју ван САД – четири у Лондону и једна у Мексико Ситију.

Сезона, уколико је буде било, завршиће се Супербоулом, који је планиран за 7. фебруар у Тампи.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво